Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Συρία: Βίντεο από την έκρηξη κοντά σε ξενοδοχείο στη Δαμασκό

Συρία: Βίντεο από την έκρηξη κοντά σε ξενοδοχείο στη Δαμασκό

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση που σημειώθηκε στη Δαμασκό, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός. Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στην Αζάζ.

Η επίθεση είχε στόχο συνάντηση στρατιωτικών σε γραφείο του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων και σημειώθηκε κοντά στο ξενοδοχείο Dama Rose στο οποίο διαμένουν παρατηρητές του ΟΗΕ.

Σύροι ακτιβιστές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 30 είναι οι νεκροί από τον αεροπορικό βομβαρδισμό σήμερα της πόλης Αζάζ, στη βόρεια Συρία. Σύμφωνα με εικόνες που ανέβασαν ακτιβιστές στο YouTube, κάτοικοι της πόλης ανασύρουν πτώματα από κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι νεκροί από τον βομβαρδισμό της πόλης ανέρχονται σε δεκάδες. Ωστόσο ακτιβιστής που βρίσκεται στην Αζάζ δήλωσε ότι τουλάχιστον 30 πτώματα έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και ότι οι ακτιβιστές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων νεκρών.

Το απόγευμα ανταλλαγές πυρών ακούστηκαν πίσω από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το πρωθυπουργικό γραφείο στη Δαμασκό

Οπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η ανταλλαγή πυρών γίνεται ανάμεσα σε στρατιωτικούς και αντάρτες στη συνοικία Μαζέ, γύρω από τα γραφεία του πρωθυπουργού και ενός νέου κτιρίου υπό κατασκευή της πρεσβείας του Ιράν.

Νωρίτερα, η οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch ανέφερε ότι συριακά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν πάνω από μια φορά νοσοκομείο στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας.”Οι δυο επιθέσεις σε διάστημα τριών ημερών που πραγματοποιήσαν μαχητικά αεροσκάφη στο νοσοκομείο Αλ Σιφάα στην (ελεγχόμενη από τους αντάρτες) συνοικία αλ-Σάαρ στο Χαλέπι, δείχνουν ότι οι επιθέσεις αυτές δεν ήσαν τυχαίες”, δήλωσε στη Βηρυτό ο Όλε Σόλβανγκ, ερευνητής της Human Rights Watch.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τη Δύση να μην “σαμποτάρει” τη συμφωνία της Γενεύης και τις αρχές της που αφορούν μια πολιτική μετάβαση στη Συρία, την οποία πρότεινε στα τέλη Ιουνίου ο πρώην διεθνής μεσολαβητής Κόφι Άναν.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα πρέπει να σαμποτάρεται αυτό που έγινε στη Γενεύη”, δήλωσε ο Λαβρόφ, τον οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Λευκορωσία.

Ο Ρώσος υπουργός πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα ζητήσει από τις δυτικές χώρες να δηλώσουν αν υποστηρίζουν ή όχι αυτήν την συμφωνία και να εξηγήσουν, στην περίπτωση που την υποστηρίζουν, “γιατί δεν την θέτουν σε εφαρμογή”.

Διαβάστε

Σοκαριστικό βίντεο από Συρία: Αντάρτες πετούν σορούς αντιπάλων τους από τις στέγες

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε