Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συρία: Βομβάρδισαν αγωγό πετρελαίου – Εισβολή στρατού σε σπίτια στην Δαμασκό

Επίλεκτες συριακές δυνάμεις με την υποστήριξη τεθωρακισμένων εισέβαλαν σε περιοχές της Δαμασκού, πυροβολώντας στον αέρα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και ακτιβιστών.

Στρατεύματα από την Τέταρτη Μεραρχία και τους Προεδρικούς Φρουρούς έστησαν οδοφράγματα στους κεντρικούς δρόμους της συνοικίας Μπαρζέχ, πραγματοποίησαν έρευνες σε σπίτια και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Κάτοικοι της περιοχής τόνισαν πως τα στρατεύματα έψαχναν για ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος βομβάρδισαν σήμερα το πρωί αγωγό πετρελαίου στην πόλη Χομς, την οποία πολιορκούν τα κυβερνητικά στρατεύματα εδώ και έντεκα ημέρες, ανακοίνωσαν αντικαθεστωτικοί.

“Στις έξι το πρωί δύο στρατιωτικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τον αγωγό της Χομς που βρίσκεται στην περιφέρεια της συνοικίας Μπάμπα Αμρ”, δήλωσε ο Χάντι Αμπντάλα μέλος του “Συμβουλίου της Επανάστασης της Χομς”, επικαλούμενος κατοίκους της περιοχής.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως είναι η τρίτη φορά που βομβαρδίζεται ο ίδιος αγωγός, όμως τις δυο προηγούμενες φορές είχε αποτελέσει στόχο πυρών πυροβολικού.

Οι αεροπορικές αυτές επιθέσεις δεν επιβεβαιώθηκαν από ανεξάρτητη πηγή.

Η Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης, ένα από τα κινήματα της αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι ο αγωγός πετρελαίου που διατρέχει τη συνοικία Μπαμπα Αμρ βομβαρδίστηκε για τρίτη φορά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε