Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Συρία: Βομβαρδίζουν επι 22 ημέρες – Πάνω απο 7.500 οι νεκροί απο την αρχή της εξέγερσης

Ο συριακός στρατός άρχισε ξανά να βομβαρδίζει νωρίς σήμερα στη Μπάμπα Αμρ -συνοικία της Χομς- και σποραδικές εκρήξεις ακούγονταν σε άλλες συνοικίες της πόλης που τελεί υπό πολιορκία.

Ένας άμαχος σκοτώθηκε σήμερα στη Μπάμπα Αμρ ενώ ταυτόχρονα σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα στον τακτικό συριακό στρατό και σε λιποτάκτες που προσπαθούν να εισέλθουν στην περιοχή Ιζάζ, στη βόρεια επαρχία Αλέπι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στους τουλάχιστον 11 μήνες εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ τουλάχιστον 7.600 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στις επιχειρήσεις καταστολής, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου εισήλθαν αργά χθες στη Χομς και απομάκρυναν επτά τραυματίες και 20 γυναίκες και παιδιά από τη βομβαρδιζόμενη περιοχή.

Παράλληλα σήμερα η Κίνα εξέφρασε ικανοποίηση για την “απόρριψη κάθε ξένης παρέμβασης” στη Συρία, όπως αποφάσισε η διάσκεψη των φίλων του συριακού λαού, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Τύνιδα με τη συμμετοχή τουλάχιστον 60 χωρών εκτός της Κίνας και της Ρωσίας.

“Η πλειοψηφία των αραβικών χωρών άρχισε να κατανοεί ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη κρύβουν μια γροθιά πίσω από ένα χαμόγελο, με άλλα λόγια, ενώ δείχνουν ότι ενεργούν έχοντας ανθρωπιστικά κίνητρα, στην πραγματικότητα έχουν κρυφές ηγεμονικές φιλοδοξίες”, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

“Ακόμη κι αν οι αντιπρόσωποι της Σαουδικής Αραβίας και της ΕΕ έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους αποχωρώντας από τη σύνοδο πριν αυτή ολοκληρωθεί, οι περισσότερες αραβικές χώρες παρέμειναν γιατί ήθελαν να διασφαλίσουν ότι παρόμοια τραγωδία με αυτή της Λιβύης δεν θα διαδραματιστεί στη Συρία”, σύμφωνα με το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

103 νεκροί από τους χθεσινούς βομβαρδισμούς

Οι δυνάμεις ασφαλείας του προέδρου Μπασάρ αλ- Ασαντ προκάλεσαν χθες το θάνατο 103 ανθρώπων σε διάφορα σημεία της Συρίας, αλλά κυρίως στις πόλεις Χομς και Χαμά, σύμφωνα με ακτιβιστές, οι οποίοι διευκρίνησαν πως οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν πολίτες, ενώ 14 από τα θύματα ήταν παιδιά. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο Ανάς αλ-Ταρσχεχ, ακτιβιστής που κινηματογραφούσε τους βομβαρδισμούς, με στόχο να ανεβάσει το κινηματγραφημένο υλικό του στο You Tube.

Παράλληλα, μέλη της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) απομάκρυναν είκοσι ακόμη γυναίκες και παιδιά από την περιοχή Μπαμπά Αμρό της επαρχίας Χομς.

“Ευελπιστούμε πως θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας και θα εκκενώσουμε την περιοχή αύριο το πρωί” δήλωσε η εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, Κάρλα Χαντάντ, η οποία διευκρίνησε πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ώστε να ολοκληρωθεί η εν λόγω επιχείρηση.

Η ΔΕΕΣ άρχισε να απομακρύνει άμαχο πληθυσμό από την πόλη Χομς, την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν εδώ και 21 ημέρες, απο νωρίς χθες το πρωί.

Διαβάστε

Στέλνουν τον Κόφι Ανάν να… σώσει τη Συρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε