Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συρία: Χιλιάδες ξανά στους δρόμους – Ακόμη τρεις νεκροί

ΦΩΤΟ REUTERS

Οι συριακές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 3 διαδηλωτές, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν ξανά στους δρόμους κατά του συριακού καθεστώτος.

Επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί του Σαββάτου έγιναν στη Δαμασκό περισσότερες διαδηλώσεις από οποιαδήποτε άλλη φορά από το Μάρτιο που ξεκίνησε το κίνημα υπέρ της δημοκρατίας.

Οι δύο από τους τρεις διαδηλωτές, που έχασαν σήμερα τη ζωή τους, σκοτώθηκαν από πραγματικά πυρά που έριξαν οι δυνάμεις του Άσαντ για να διαλύσουν διαδήλωση στην πόλη Κουσάιρ και στο λιμάνι της Λαττάκειας μετά την προσευχή για τη μουσουλμανική εορτή Αλ Καντρ.

Την ίδια ώρα στο τέμενος αλ Ριφάι στην περιοχή Κφαρ Σούσα της Δαμασκού, όπου βρίσκονται τα κύρια κεντρικά γραφεία της μυστικής αστυνομίας, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι εκατοντάδες μέλη της αστυνομίας και πολιτοφύλακες πιστοί στον Άσαντ επιτέθηκαν στους πιστούς που προσπαθούσαν να διαδηλώσουν μετά την προσευχή για την Αλ Καντρ γύρω στην αυγή.

“Ορισμένοι από τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας ανέβηκαν στη στέγη (του τεμένους) και άρχισαν να ρίχνουν με ΑΚ-47 για να τρομάξουν το πλήθος. Περίπου 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο από σφαίρες στον αυχένα και το στήθος”, δήλωσε κληρικός που μένει στην περιοχή.

Ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν δήλωσε ότι οι συριακές δυνάμεις άνοιξαν επίσης πυρ σήμερα σε κηδεία που μετατράπηκε σε διαμαρτυρία στην πόλη Κφαρ Ρούμεχ, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, στη μεθόριο με την Τουρκία, τραυματίζοντας τουλάχιστον 10 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα σε επιδρομές που έγιναν και σε συλλήψεις από σπίτι σε σπίτι στην κοντινή πόλη Κφαρ Νούμπουλ.

“Εκτός από τους φόνους, άλλη μία τραγωδία στη Συρία είναι οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που έχουν συλληφθεί από τότε που άρχισε η εξέγερση, για πολλούς από τους οποίους δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται”, κατέληξε ο Αμπντελραχμάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε