Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συριακή οβίδα έπεσε στο Λίβανο – Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα

Συριακή οβίδα έπεσε στο Λίβανο – Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα

Μια συριακή οβίδα έπεσε σήμερα στο βόρειο τμήμα του Λιβάνου, όπου σημειώθηκαν και πυροβολισμοί κοντά σε ένα φυλάκιο της γενικής Ασφάλειας, ανακοίνωσε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου.

 
Το φυλάκιο, που βρίσκεται στην περιοχή του Αμπουντιγιέ στον συνοριακό ποταμό Ναχρ Καμπίρ, ήταν άδειο και δεν υπήρξαν θύματα, είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι ο λιβανικός στρατός έχει πολλαπλασιάσει τις περιπολίες του στην περιοχή.
Ένας τοπικός δημοτικός σύμβουλος της κοινότητας του Σέιχ Αγιάς, στην ίδια περιοχή, δήλωσε ότι δεκάδες άνθρωποι των οποίων τα σπίτια βρίσκονται στις όχθες του ποταμού εγκατέλειψαν το χωριό τους λόγω των ανταλλαγών πυρών.
 
Από την αρχή της εξέγερσης στη Συρία, τον Μαρτιο του 2011, οι εκρήξεις οβίδων που εκτοξεύονται από την συριακή επικράτεια και οι ανταλλαγές πυρών είναι συχνές στα σύνορα του Λιβάνου, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και τις υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου, προκαλώντας την οργή των κατοίκων.
 
Είναι μάλιστα σπάνιο γεγονός στην πρόσφατη ιστορία των δύο χωρών, το ότι ο Λίβανος έχει διαμαρτυρηθεί δύο φορές για τις συριακές παραβιάσεις του εδάφους του.
 
Τα επεισόδια που αυξάνονται στα σύνορα δημιουργούν φόβους στη διεθνή κοινότητα για μια επέκταση της συριακής κρίσης στη χώρα των Κέδρων.

Κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους της Συρίας από αντάρτες

Πυρ της Άγκυρας στη Συρία ως απάντηση για την οβίδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε