Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Τα 2/3 των Γάλλων στηρίζουν Ολάντ

Τα 2/3 των Γάλλων στηρίζουν Ολάντ

Επιδοκιμάζουν τις ενέργειες του νέου γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ τις πρώτες ημέρες τις διακυβέρνησής του, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Ο Ολάντ ανέλαβε την προεδρία της Γαλλίας στις 15 Μαΐου σε μια περίοδο στάσιμης οικονομικής ανάπτυξης και υψηλής ανεργίας για τη χώρα.

Ήδη από τις πρώτες ημέρες στη νέα του θέση, ο Ολάντ μετέβη στο Βερολίνο και την Ουάσινγκτον όπου υπερασπίστηκε τη θέση του υπέρ της ανάπτυξης στην ευρωζώνη και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για απομάκρυνση των γαλλικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Δημοσκόπηση του Ifop που διενεργήθηκε από τις 18 ως τις 25 Μαΐου δείχνει ότι το 61% των ψηφοφόρων επιδοκιμάζουν τις ενέργειες του Ολάντ, το τρίτο υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει γάλλος πρόεδρος στην αρχή της θητείας του από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ποσοστό δημοτικότητας του Ολάντ είναι μικρότερο από το 65% που είχε καταγράψει ο Νικολά Σαρκοζί όταν ανέλαβε την προεδρία το 2007, αλλά και από αυτό του Σαρλ ντε Γκολ που το 1959 ήταν 67%.

Το ποσοστό δημοτικότητας του νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό έφτασε το 65%, κάνοντάς τον τον πιο δημοφιλή πρωθυπουργό της χώρας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διαβάστε

Ελλάς-Γαλλία… συμμαχία! – Ολάντ: Κανένα σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε