Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα 8 πιο στοιχειωμένα μέρη στην Ευρώπη (ΦΩΤΟ)

Τα 8 πιο στοιχειωμένα μέρη στην Ευρώπη (ΦΩΤΟ)

Οι λάτρεις του μυστηρίου, του ανεξήγητου και της περιπέτειας μπορούν να πάρουν μια γεύση από την πιο… spooky εκδοχή της Ευρώπης.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να ενημερωθούν για τις 8 πιο ανατριχιαστικές περιοχές στη Γηραιά Ήπειρο.

1. The Ancient Ram Inn

Το Ancient Ram Inn στην Gloucestershire, στην Αγγλία, χτίστηκε το 1145 μ.Χ. αλλά υποτίθεται ότι έχει δεσμούς με τον αρχαίο κόσμο.

Χτισμένο σε μια διασταύρωση που οδηγεί στο Stonehenge, το ξενοδοχείο λέγεται ότι αντλεί ενέργεια από τα αρχαία ερείπια, ενώ πιστεύεται ότι από κάτω βρίσκεται ένα παγανιστικό νεκροταφείο.

Στο πέρασμα του χρόνου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν υποστηρίξει ότι είδαν και άκουσαν φαντάσματα, ενώ και ο σημερινός ιδιοκτήτης ανέφερε ότι βρήκε τους σκελετούς δύο παιδιών κάτω από τη σκάλα.

2. Houska Castle

Σε αντίθεση με τα περισσότερα κάστρα, η τοποθεσία και η έλλειψη οχύρωσης στο Houska Castle στην Τσεχική Δημοκρατία φανερώνει πως φτιάχτηκε για να κρατήσει κάτι.

Το κάστρο, σύμφωνα με τον μύθο, χτίστηκε πάνω από ένα απύθμενο πηγάδι γνωστό ως “Η πύλη προς την κόλαση”.

Λέγεται ότι σκούρα φτερωτά πλάσματα αναδύονταν από το πηγάδι και η δαιμονική δραστηριότητα ήταν τόσο ισχυρή που κατασκευάστηκε το κάστρο για να τη συγκρατήσει.

Αξίζει να αναφερθεί πως το ενδιαφέρον του Χίτλερ για τον αποκρυφισμό οδήγησε τους Ναζί να αναλάβουν το κάστρο στη δεκαετία του 1930 όπου αργότερα ανακαλύφθηκαν οι σκελετοί πολλών αξιωματούχων των Ναζί που φαίνεται να εκτελέστηκαν εκεί.

3. Kilmainham Gaol

Η πρώην φυλακή στο Δουβλίνο στέγασε ορισμένους από τους πιο διάσημους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες στην ιστορία της Ιρλανδίας και μερικοί ισχυρίζονται πως το κάνει ακόμα.

Μετατράπηκε σε μουσείο, αλλά το Kilmainham λέγεται ότι είναι στοιχειωμένο από τα φαντάσματα των πρώην κρατουμένων του.

Οι επισκέπτες ισχυρίζονται πως έχουν γίνει μάρτυρες περίεργων περιστατικών. Να τρεμοπαίζουν τα Φώτα, να ακούγονται εξωπραγματικές φωνές και βήματα και να σπρώχνονται από αόρατες δυνάμεις.

4. Wolfsegg Castle

Σε ένα γραφικό χωριό της Βαυαρίας, το 800 ετών κάστρο Wolfsegg στη Γερμανία ήταν κάποτε καταφύγιο για τους ταξιδιώτες, αλλά πλέον τους τρομάζει.

Λέγεται ότι είναι στοιχειωμένο από μια “Λευκή Γυναίκα” που πολλοί πιστεύουν ότι είναι η Klara von Helfenstein, πρώην ένοικος που εκτελέστηκε από πληρωμένους δολοφόνους που έβαλε ο ζηλιάρης σύζυγός της.

Λίγο καιρό μετά τον θάνατό της, ο σύζυγος και οι γιοι της πέθαναν επίσης μυστηριωδώς, με ορισμένους να ισχυρίζονται πως το έκανε για εκδίκηση η “Λευκή Γυναίκα”.

5. Lier Sykehus

Το εγκαταλελειμμένο ψυχιατρείο που βρίσκεται λίγο έξω από το Όσλο, στη Νορβηγία, πιστεύεται ότι έχει καταληφθεί από τις βασανισμένες ψυχές των πρώην ασθενών του.

Ιστορίες για βάρβαρη μεταχείριση, λοβοτομές και αμφιλεγόμενους ελέγχους για ναρκωτικά σχετίζονται με το ίδρυμα που έκλεισε τη δεκαετία του 1980.

Όσοι ήταν αρκετά γενναίοι και το επισκέφθηκαν, έκαναν λόγο για ένα αίσθημα “σκοτεινής ενέργειας”, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν πως έχουν δει σκοτεινές σκιές και έχουν ακούσει παράξενους θορύβους.

6. Witches Pond

Το Withes Pond στο Boldu-Creteasca Forest είναι πιθανότατα το πιο τρομακτικό μέρος στη Ρουμανία.

Ο θρύλος λέει ότι ο Βλαντ ο Ανασκολοπιστής (Vlad the Impaler), γνωστός και ως Δράκουλας, αποκεφαλίστηκε κοντά στη λιμνούλα και το αίμα του κυλούσε σε αυτή.

Από τότε κανένα ζώο δεν έζησε μέσα στη λίμνη ούτε ήπιε νερό, με τη λίμνη να μη μεγαλώνει ή μικραίνει ποτέ.

7. The Borgvattnet Vicarage

Το Borgvattnet Vicarage χτίστηκε στη βόρεια Σουηδία το 1876 και οι αναφορές πως είναι στοιχειωμένο χρονολογούνται από το 1927.

Οι κάτοικοι έχουν ακούσει περίεργους θορύβους και έχουν δει αντικείμενα να μετακινούνται μόνα τους.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για φαντάσματα αρκετών ηλικιωμένων γυναικών και έκτοτε έχει μετατραπεί σε ξενώνα όπου μπορείς να κερδίσεις δίπλωμα αν τα καταφέρεις να μείνεις τη νύχτα!

8. The Paris Catacombs

Βαθιά κάτω από τα πλακόστρωτα σοκάκια στο Παρίσι βρίσκονται μια σειρά από ορυχεία όπου “κρατούν” τα λείψανα σχεδόν 6 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Γνωστό και ως “Ο μεγαλύτερος τάφος του κόσμου”, οι κατακόμβες χρησιμοποιήθηκαν για να στεγάσουν τους νεκρούς στις αρχές του 18ου αιώνα όταν τα νεκροταφεία του Παρισιού άρχισαν να ξεχειλίζουν μετά από αιώνες πολέμων, επιδημιών και λιμού.

Στις μέρες μας, μόνο ένα μικρό μέρος από τις κατακόμβες είναι ανοιχτό για το κοινό, αλλά ορισμένοι γενναίοι εξερευνητές γνωστοί ως “cataphiles” τολμούν να περάσουν το απαγορευμένο σημείο όπου υπάρχει μια απόκοσμη προειδοποίηση: “Σταματήστε! Αυτή είναι η Αυτοκρατορία των Νεκρών”.

Πηγή: TravelVersed

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε