Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα ακριβά γούστα του Νικολά και της Κάρλα

REUTERS
Έξαλλοι είναι οι γάλλοι με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τον πρόεδρο τους και την σύζυγο του σχετικά με τα έξοδα που έχουν κάνει για το…προεδρικό αεροσκάφος.
Στόχος επικρίσεων έγινε για μια ακόμη φορά ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, με αφορμή τον πανάκριβο εξοπλισμό με τον οποίο φρόντισε να ενισχύσει το προεδρικό αεροσκάφος, μέρος του οποίου μπορεί να θεωρηθεί περιττό.
 
Το γνωστό και ως «Αιρ Σαρκό Ουάν» (κατά παράφραση του αμερικανικού «Αιρ Φορς Ουάν») εξοπλίστηκε με δύο ηλεκτρικούς φούρνους αξίας 75.000 ευρώ, γεγονός που έκανε τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης να υποθέσουν ότι το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας δεν μπορεί να στερηθεί την υψηλή γαστρονομία ούτε όταν βρίσκεται στον αέρα.
 
Και αυτό δεν είναι το μόνο έξοδο. Σύμφωνα με την έκθεση του γαλλικού Λογιστηρίου του Κράτους, για τα ηλεκτρικά στόρια δόθηκε το αστρονομικό ποσό των 694.312 ευρώ, ενώ η τοποθέτησή τους στοίχισε 310.245 ευρώ επιπλέον.
 
Εξίσου εντυπωσιακό είναι το ποσό που ξοδεύτηκε για την ειδική πόρτα ασφαλείας στην είσοδο του γραφείου που διατηρεί ο γάλλος πρόεδρος στο αεροσκάφος του: 1.161.500 ευρώ στοίχισε η αγορά και η εγκατάστασή της. Το κόστος της κρεβατοκάμαρας με το διπλό κρεβάτι, του ντους και των λοιπών κομφόρ δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε