Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τα είπαν Σαρκοζί-Μεντβέντεφ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ναι σε κυρώσεις στο Ιράν αλλά υπό όρους είπε ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του, Νικολά Σαρκοζί.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τη «διαθεσιμότητά του» για την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον του Ιράν «στο βαθμό που αυτές δε θα προκαλέσουν ένα ανθρωπιστικό δράμα», επεσήμανε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε με τον Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντησή τους στα Ιλίσια Πεδία.

Πρόσθεσε δε ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να είναι «έξυπνες» και να μην επηρεάζουν τον ιρανικό πληθυσμό. Οι κυρώσεις θα μπορούσαν να επιβληθούν εφόσον οι διπλωματικές προσπάθειες δεν πείσουν την Τεχεράνη να αποδεχτεί τις αξιώσεις της διεθνούς κοινότητας για το πυρηνικό της πρόγραμμα, εκτίμησε ο Μεντβέντεφ, που εξέφρασε την ελπίδα ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν. 

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έκρυψε πως ελπίζει ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ σύντομα θα επισφραγίσουν τη συμφωνία, που μέλλει να αντικαταστήσει την εκπνέουσα START για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων. «Στην ουσία έχουμε φθάσει στο τελικό σημείο των διαπραγματεύσεων. Ευελπιστώ πως οι διαπραγματεύσεις αυτές θα περαιωθούν στο άμεσο μέλλον», τόνισε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε