Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα έψαλλε στις ΗΠΑ ο Ερντογάν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Για διγλωσσία στη Μέση Ανατολή κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Μιλάτε για δημοκρατία όμως μετά κάνετε το αντίθετο της δημοκρατίας (…) Όποτε αυτό σας βολεύει, τάσσεστε υπέρ ολοκληρωτικών καθεστώτων και όποτε σας συμφέρει, μιλάτε για δημοκρατία», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του, χωρίς όμως να αναφερθεί συγκεκριμένα στις ΗΠΑ σε αυτό το κομμάτι της ομιλίας του.

«Να αποκοπεί από τη Δύση ή την Ανατολή δεν θα ήταν ούτε δυνατό, ούτε δίκαιο για την Τουρκία. Είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που έχει δείξει η ιστορία», πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός καθώς πολλές δυτικές χώρες, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ, πιστεύουν ότι η Τουρκία στρέφεται προς την Ανατολή και τις αραβικές χώρες.

Πάντως, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τους δεσμούς που συνδέουν τη χώρα του με τις ΗΠΑ. «Η χώρα που μπορεί να καταλάβει καλύτερα την αποστολή και τη σημασία της Τουρκίας είναι η επί χρόνια φίλη μας, οι ΗΠΑ», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι «σε πολλές περιοχές η Τουρκία και οι ΗΠΑ έχουν κοινούς στόχους».

Οι δύο χώρες έχουν περιστασιακές διαφωνίες, διότι «χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους και έχουν διαφορετικές προτεραιότητες σε θέματα της περιοχής», επεσήμανε ο Ερντογάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε