Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

«Τα έσπασαν» ΔΗΚΟ-Χριστόφιας – Ανασχηματισμός εντός της ημέρας μόνο με ΑΚΕΛ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μόνο το ΑΚΕΛ έμεινε στο πλευρό του Δημήτρη Χριστόφια, αφού το ΔΗΚΟ αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Από ώρα σε ώρα η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Τον τερματισμό της συνεργασίας του ΔΗΚΟ με τον Κύπριο πρόεδρο ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν, μετά την τρίτη κατά σειρά συνάντηση που είχαν οι δυο άνδρες.

Αυτό σημαίνει ότι ο πρόεδρος της Κύπρου θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του χωρίς τη συμμετοχή του ΔΗΚΟ και έμεινε μόνο με τη στήριξη του ΑΚΕΛ.

«Έγινε σημείο προς σημείο συζήτηση επί των προτάσεων, των όρων και των στόχων που το ΔΗΚΟ είχε καταθέσει για τη διακυβέρνηση, αλλά δυστυχώς, δεν έγινε κατορθωτό να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία για τη στρατηγική εξόδου από την κρίση», δήλωσε ο Μάριος Καρογιάν.

Παρέμειναν, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, σοβαρές διαφορετικές προσεγγίσεις για το χειρισμό του Κυπριακού, ενώ δεν εξασφαλίστηκε ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων που να οικοδομεί μια κοινή προσπάθεια για αντιμετώπιση της κρίσης.

Τη λύπη του προέδρου Χριστόφια για την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι «δεν αισθάνεται απομονωμένος ο πρόεδρος Χριστόφιας» και υπενθύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που κυβέρνηση στηρίζεται μόνο από ένα κόμμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε