Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Τα έβαλαν και πάλι με την Ελλάδα τα διεθνή ΜΜΕ

Τα έβαλαν και πάλι με την Ελλάδα τα διεθνή ΜΜΕ
Στην ΕΕ και στο ΔΝΤ μας στέλνουν και πάλι για βοήθεια τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Η μεγάλη πτώση του χρηματιστηρίου και οι τιμές των spread έφεραν την Ελλάδα και πάλι πρώτο θέμα.

 

Στην πρώτη του σελίδα το γερμανικό περιοδικό Spiegel έχει ως τίτλο “Οι Έλληνες ελπίζουν σε γερμανική νομισματική ευλογία!”, αφήνοντας να νοηθεί ότι δεν πρόκειται να μας την…δώσουν.

 
Συνεχίζοντας στο άρθρο του το γερμανικό περιοδικό αναφέρει πως: “Η κρίση στην Ελλάδα απειλεί να κλιμακωθεί. Οι πρόσθετες επιβαρύνσεις για τα δάνεια φθάνουν σε επίπεδα ρεκόρ. Η Αθήνα πιθανόν να μπορεί να σωθεί τώρα μόνο με χρήματα από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Για την Γερμανία θα μπορούσε να είναι πολύ ακριβή, μια βοήθεια στη Ελλάδα. Η Άγκελα Μέρκελ συνεχίζει την σκληρή στάση της…”, αναφέρει το Spiegel.
 
 
Η γερμανική εφημερίδα Süddeutschen Zeitung έχει υπέρτιτλο: “Ελλάδα: κίνδυνος για την Γερμανία”. Και στον τίτλο της “Η πώληση του Αιώνα!” .

Στο άρθρο του η εφημερίδα αναφέρει ότι η κατάσταση είναι συγκεχυμένη. “Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να κοστίσει στην χειρότερη περίπτωση, στον γερμανό φορολογούμενο πολλά. Όμως θα μπορούσε, να φέρει στον γερμνό ακόμη πιο άφθονο χρήμα”, γράφει η εφημερίδα. Συνεχίζοντας λέει πως θα μπορούσε η ελληνική κρίση να κοστίσει στους γερμανούς φορολογούμενους μέχρι και 5,4 δισ. Ευρώ ενώ και αυτή λέει πως η μόνη λύση για να σωθεί η χώρα μας είναι να πάει στην ΕΕ και το ΔΝΤ. Μάλιστα καταλήγει λέγοντας πως οι ξένοι επενδυτές έχουν χάσει πλέον την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα και η χώρα θα δυσκολευτεί να βρει εύκολα δανειστές.
 
Η δεύτερη μεγαλύτερη εφημερίδα της Γερμανίας η Frankfurter Allgemeine Zeitung έχει ως τίτλο της στο πρώτο οικονομικό της θέμα “Η ελληνική κρίση έφτασε στις…τραπεζικές μετοχές!”. 
Συνεχίζοντας γράφει πως η εμπιστοσύνη στην φερεγγυότητα των ελληνικών κρατικών ομολόγων έχει χαθεί. Κάνει εκτενή αναφορά στην μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου στην Αθήνα αλλά και στην αύξηση των ομολόγων χθες που άγγιξε κάποια στιγμή και τα 456.
 
Οι Financial Times έχουν ως τίτλο “Βυθίζονται τα ελληνικά ομόλογα από φαντάσματα επενδυτές”. Η οικονομική εφημερίδα γράφει πως η Ευρωζώνη δεινοπαθεί από τα ελληνικά ομόλογα αλλά και την κακοφορμισμένη όπως λέει ελληνική οικονομία.
 
Στην διαδικτυακή του σελίδα το BBC γράφει πως οι ευρωπαϊκές αγορές χτυπήθηκαν από τους φόβους για κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας. “Οι τραπεζικές μετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη κατρακύλησαν την Πέμπτη. Τα ελληνικά ομόλογα εκτινάχθηκαν στα ύψη”, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο. 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε