Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τα Golden boys κυλιούνται στις… λάσπες

Τα Golden boys κυλιούνται στις… λάσπες
Τραπεζίτες, λάτρεις της αδρεναλίνης βρήκαν την υπέρτατη πρόκληση – κούρσες «θανάτου», στη διάρκεια των οποίων τρέχουν µέσα από φωτιές και κολυµπούν µέσα σε πάγους.
 

Ο Τζόζεφ Ντισένα, 41 χρονών, είναι από τους κορυφαίους στον τοµέα του extreme racing, στις «ακραίες» κούρσες που συνδυάζουν το τρέξιµο µε δοκιµασίες σωµατικής αντοχής, όπως το τεµάχισµα µε τσεκούρι σωρών από ξύλα ή το περπάτηµα µέσα από φωτιά, καθώς και µε τεστ ευφυΐας και λογικής. Μερικές από τις κούρσες αυτές απαιτούν µια ολόκληρη ηµέρα ή και περισσότερο για να ολοκληρωθούν. «Πιστεύω ότι το 99,9% του πληθυσµού υπνοβατεί στη διάρκεια της ζωής του» λέει στον βρετανικό «Ιντιπέντεντ» ο Ντισένα, ο οποίος διευθύνει την Ρeak.com, µία από τις εταιρείες που οργανώνουν τέτοιες κούρσες.
 
Η δουλειά του είναι χρηµατιστής στον Collins Stewart, έναν χρηµατοπιστωτικό όµιλο του Λονδίνου, και εργάζεται στις ΗΠΑ. «Θέλουµε να βρούµε τους 50.000 ως 100.000 τελευταίους κυνηγούς – συλλέκτες που έχουν αποµείνει στον πλανήτη, ανθρώπους που θα σκαρφάλωναν στο Εβερεστ και θα συµµετείχαν σε µια ποδηλατική κούρσα 800 χιλιοµέτρων». Μία από τις κούρσες της Ρeak. com, µήκους 16 χιλιοµέτρων, ονοµάζεται Κούρσα Θανάτου και γίνεται κάθε χρόνο στην έδρα της εταιρείας, στο Πίτσφιλντ του Βερµόντ. Οι συµµετέχοντες υπογράφουν µία δήλωση που απαλλάσσει από κάθε ευθύνη τους οργανωτές και στην οποία περιλαµβάνεται η φράση: «Υπάρχει πιθανότητα να πεθάνω».
 
Η Ρeak.com και οι άλλες εταιρείες που οργανώνουν «ακραίες κούρσες» έχουν γίνει πολύ δηµοφιλείς στη Γουόλ Στριτ µεταξύ των τραπεζιτών που χρειάζονται κάτι περισσότερο από ένα γυµναστήριο για να εκτονώσουν την έντασή τους. «Είναι άνθρωποι ανταγωνιστικοί που δεν παραιτούνται, πηγαίνουν όπου υπάρχει το χρήµα» λέει ο Ντισένα. «Πολλοί στη Γουόλ Στριτ λατρεύουν αυτές τις κούρσες».


Τώρα η Ρeak.com επεκτάθηκε και στη Βρετανία. Την περασµένη εβδοµάδα, 1.000 άνδρες και γυναίκες συµµετείχαν στο Κέµπριτζ σε µια Σπαρτιάτικη Κούρσα, όπως ονοµάστηκε, πληρώνοντας 48 στερλίνες (περίπου 58 ευρώ) για το προνόµιο να πηδούν πάνω από εµπόδια φτιαγµένα από σωρούς σκουπιδιών, να σκαρφαλώνουν σε λαδωµένες ράµπες και να αντιµετωπίζουν «αντιπάλους» που πληρώνονται για να χτυπούν µε λόγχες τους συµµετέχοντες.

Ο νικητής θα γινόταν δωρεάν δεκτός στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Σπαρτιάτικης Κούρσας στο Βερµόντ. Ο 34χρονος Τιµ Κάρεϊ, ο οποίος εργάζεται στη UΒS στη Νέα Υόρκη, είναι ένας από τους πολλούς Νεοϋορκέζους που προπονούνται στο Warrior Fitness, ένα «στρατόπεδο εκπαίδευσης» στο Μανχάταν που διευθύνουν δύο πρώην πεζοναύτες. Εχει 300 τακτικούς πελάτες που πληρώνουν από 20 ώς 50 δολάρια για να προπονούνται µέχρι πέντε φορές την εβδοµάδα. Τουλάχιστον οι εξήντα στους εκατό εργάζονται στον χρηµατοπιστωτικό τοµέα. «Ερχονται πολλοί από τη Γουόλ Στριτ που νοµίζουν ότι είναι σαν µάθηµα αεροβικής», λέει ο ένας από τους ιδιοκτήτες του Warrior Fitness, ο 34χρονος Αλεξ Φελ.

 
 
Η 27χρονη Στέφανι Μπίσοπ εργάζεται ως χρηµατοµεσίτης στην εταιρεία Εlevation και τον Μάρτιο κέρδισε τη Χειµερινή Κούρσα Θανάτου της Ρeak.com, που περιλάµβανε 18 ώρες περπάτηµα µε παπούτσια χιονιού και κολύµπι σε παγωµένες λίµνες. Στη Θερινή Κούρσα Θανάτου, τον Ιούνιο, είχε έρθει έκτη µε χρόνο 33½ ώρες. Είχαν τερµατίσει 19 από τους 135 συµµετέχοντες.

Η Μπίσοπ ήταν φορτωµένη µ’ ένα σακίδιο 23 κιλών και έτρεξε χιλιόµετρα µέσα από δάση, συγκέντρωσε κέρµατα από τον βυθό µιας λίµνης, ψιλόκοψε 5 κιλά κρεµµύδια, µισό κιλό από τα οποία έπρεπε να φάει, και µετέφρασε µια πρόταση από τα ελληνικά στα αγγλικά, χρησιµοποιώντας ένα λεξικό βάρους 3,5 κιλών, που µετέφερε επίσης µαζί της. Η πρόταση έλεγε «έχεις τελειώσει µόνο το ένα τέταρτο της κούρσας».

 
Από την εφημερίδα “Τα Νέα”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε