Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τα καρτέλ δολοφόνησαν δύο επικεφαλής της αστυνομίας

REUTERS
REUTERS
Οι εκτελέσεις από τα καρτέλ ναρκωτικών δεν έχουν τελειωμό στο Μεξικό. Δύο νέες δολοφονίες υψηλόβαθμων αστυνομικών προκαλούν νέες επιχειρήσεις της αστυνομίας.
 

Δύο επικεφαλής αστυνομιών δολοφονήθηκαν αυτή την εβδομάδα από εκτελεστές των καρτέλ των ναρκωτικών, ανέφεραν μεξικανικά ΜΜΕ.
 
Χθες Τετάρτη άγνωστοι που είχαν στήσει ενέδρα εκτέλεσαν τον επικεφαλής της αστυνομίας στη Σιουδάδ Χουάρες, Άλβαρο Χιλμπέρτο Τόρες Ραμίρες, 41 ετών. Ο αρχηγός της αστυνομίας δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του.
 
Την Δευτέρα η Ερμίλα Γκαρσία Κινιόνες, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής αστυνομίας, δολοφονήθηκε στην πόλη Μεοκί στην πολιτεία Τσιουάουα. Η 38χρονη είχε αναλάβει τη θέση πριν από μόλις 50 ημέρες. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, εκτελεστές την περίμεναν κοντά στο σπίτι της. Η σορός της διευθύντριας της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας της πόλης βρέθηκε σε δρόμο έξω από την πόλη.
 
Οι αρχές ανέφεραν ότι η Γκαρσία δεν είχε δεχθεί απειλές, και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ανέλαβε επικεφαλής της αστυνομίας την 10η Οκτωβρίου–οι άνδρες στην πόλη απέφυγαν να αναλάβουν το επικίνδυνο πόστο.
 
Τον Οκτώβριο, η 20χρονη Μαρισόλ Βάγιες Γκαρσία βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα όταν έγινε η μόνη που τόλμησε να αναλάβει την ηγεσία της αστυνομίας σε μια πόλη κοντά στη Χουάρες.
 
Τουλάχιστον 31.000 άνθρωποι έχουν χάσει το θάνατο σε επεισόδια βίας που αποδίδονται στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, οι οποίες μάχονται τόσο μεταξύ τους, για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, όσο και με τις αρχές, από το 2006, παρά την ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών από τον συντηρητικό πρόεδρο του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε