Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα κορίτσια τον έχουν εύκολο τον βιασμό – Νέα δήλωση – πρόκληση από Αμερικανό υποψήφιο

Τα κορίτσια τον έχουν εύκολο τον βιασμό – Νέα δήλωση – πρόκληση από Αμερικανό υποψήφιο

Οι βουλευτές και οι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ μάλλον έχουν ένα … θέμα τον βιασμό. Αυτή τη φορά ο βουλευτής από το Ουισκίνσιν Ρότζερ Ρίβαρντ, 60 ετών, είπε ότι πρέπει να προσέχουν οι άνδρες γιατί οι γυναίκες εύκολα επικαλούνται βιασμό.

Ο βουλευτής θυμήθηκε μια συμβουλή του πατέρα του που τον είχε προειδοποίησει όταν ήταν μικρός να αποφύγει τις σεξουαλικές σχέσεις πριν από το γάμο: “Να θυμάσαι, Ρότζερ, ότι αν το κάνεις, ορισμένα κορίτσια εύκολα κατηγορούν για βιασμό” ήταν η συμβουλή του πατέρα, όπως την αφηγήθηκε ο ίδιος στην τοπική εφημερίδα Milwaukee Journal Sentinel.

Η δήλωση του Ρίβαρντ έγινε με αφορμή έναν μαθητή λυκείου που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση επειδή διατηρούσε σχέσεις με μια ανήλικη. Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει και τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, Πολ Ράιαν, ο οποίος εκλέγεται στο Ουισκόνσιν, ανακοίνωσε αμέσως ότι αποσύρει τη στήριξή του στον Ρίβαρντ.

Σύμφωνα με τον 60χρονο βουλευτή, ο πατέρας του τον είχε προειδοποιήσει: “Αν το κάνεις, να θυμάσαι ότι μια συναινετική σχέση μπορεί να μετατραπεί σε βιασμό μέσα σε μια στιγμή. Γιατί αν μια νέα γυναίκα μείνει έγκυος οι γονείς θα εξοργιστούν κι εκείνη δεν θα πει ότι ήταν αναμενόμενο. Αυτό που θα πουν η ίδια και οι γονείς της είναι ότι πρόκειται για βιασμό επειδή ήταν ανήλικη”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε