Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα λένε ξανά για την Ελλάδα οι Μερκοζί

Ώρα 13:15 (Ελλάδας) θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου και πολύ θα ήθελαν να ανακοινώσουν σε γαλλογερμανικό εθνικό δίκτυο τα… χαρμόσυνα για το κούρεμα της Ελλάδας!

Η συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Νικολά Σαρκοζί, σήμερα στο Παρίσι, ήταν από καιρό προγραμματισμένη. Πρόκειται για το 14ο γαλλο-γερμανικό υπουργικό συμβούλιο, στο οποίοι θα προεδρεύσουν οι δυο ηγέτες.

Θα συζητηθούν όλες οι εξελίξεις, η οικονομική κρίση, η συνεργασία Γαλλίας-Γερμανίας και φυσικά η Ελλάδα. Εννέα Γάλλοι υπουργοί και οκτώ Γερμανοί θα μετάσχουν στην ευρεία σύσκεψη.

Πριν από το γάλλο-γερμανικό υπουργικό συμβούλιο, θα συναντηθούν Σαρκοζί-Μέρκελ, παρουσία του Γάλλου πρωθυπουργού, Φρανσουά Φιγιόν. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 12:30 (ώρα Ελλάδας), το μεσημέρι της Δευτέρας και στις 13:15 είναι προγραμματισμένη η κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η συνάντηση θα είναι αφιερωμένη στην εμβάθυνση της γαλλο-γερμανικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς και κυρίως στον τομέα της δημοσιονομικής σύγκλισης, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία. Φυσικά στην ατζέντα αναμένεται να είναι και η επιβολή του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών (φόρος Τόμπιν).

Θα συζητηθούν επίσης η φορολογική σύγκλιση των δύο χωρών, η επιβολή κοινών φόρων στις επιχειρήσεις και γενικότερα στην εμβάθυνση της γαλλογερμανικής συνεργασίας.

Για πρώτη φορά, η κοινή συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν οι Μερκοζί θα μεταδοθεί απευθείας και στη Γαλλία (από το France 2) και τη Γερμανία (από το ZDF). Και πολύ θα ήθελαν και οι δυο να ανακοινώσουν ότι επιτελούν υπάρχει οριστική συμφωνία για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Θα ακολουθήσουν γεύμα εργασίας και το υπουργικό συμβούλιο, ενώ Σαρκοζί και Μέρκελ θα δώσουν κοινή συνέντευξη σε Γάλλο δημοσιογράφο, η οποία θα μεταδοθεί το βράδυ από το France 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απολύσεις και … δώρο οι κομμένοι μισθοί! – Σώζονται 13ος-14ος, έρχονται μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Πέντε γερμανοί βουλευτές ζητούν συγγνώμη απο τους Έλληνες

”Ο Βενιζέλος νοιάζεται περισσότερο για το μέλλον του”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε