Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

«Τα λουλούδια στην κυρία από μας»

ΦΩΤΟ REUTERS

Γάλλοι ακτιβιστές τάσσονται στο πλευρό τη γυναίκας που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος Καν για απόπειρα βιασμού και δημιούργησαν ιστοσελίδα για να στείλουν λουλούδια στην πασίγνωστη πια, Οφηλία.

Στην ιστοσελίδα www.une-rose-pour-ophelia.fr, όσοι επιθυμούν μπορούν να «προσφέρουν ένα τριαντάφυλλο στην Οφηλία», το όνομα με το οποίο έχει γίνει γνωστή η 32χρονη καμαριέρα και που κάνεις δεν ξέρει αν είναι καν το πραγματικό της όνομα.

Οι φεμινίστριες στη Γαλλία κατηγορούν τα μέσα ενημέρωσης και τα δημόσια πρόσωπα ότι δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον και ανησυχία για τον Στρος Καν παρά για τη γυναίκα που υποστηρίζει ότι την κλείδωσε στην τουαλέτα του δωματίου του, στο ξενοδοχείο Sofitel, και της επιτέθηκε.

«Αγαπητή Οφηλία, ένα τριαντάφυλλο για να μας συγχωρέσετε που δεν σας σκεφτήκαμε αρκετά. Έχουμε μιλήσει πολύ για το συμπατριώτη μας, τις συνθήκες κράτησής του, τα συναισθήματά του, όχι αρκετά για τα δικά σας. Για αυτό, χωρίς να προκαταλαμβάνουμε την απόφαση που θα βγει και σεβόμενοι την αρχή της αθωότητας, σας στέλνουμε αυτά τα λουλούδια», αναφέρει το σημείωμα στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας.
"Πατήστε" πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγέθυνση
Το σημείωμα προς την 32χρονη γυναίκα είναι γραμμένο στον πληθυντικό, όπως άλλωστε συνηθίζουν να μιλούν οι Γάλλοι σε οποιονδήποτε δεν είναι οικείο τους πρόσωπο. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί επισκέπτες της σελίδας για να σταλούν 488 τριαντάφυλλα στην Οφηλία.

Το Σάββατο, εκατοντάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού διαμαρτυρόμενοι για τα «μισογυνιστικά» σχόλια που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες από δημόσια πρόσωπα και επίσημα χείλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έσπασε» τη σιωπή του ο Στρος Καν – Επιστολή στους εργαζόμενους του ΔΝΤ

Τις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα DNA – Ενοχοποιούν τον Στρος Καν;

Le Point: “Τι ωραίος κώ….ς!”, είπε ο Στρος Καν στην αεροσυνοδό λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο

“Αθώος” θα δηλώσει ο Στρος Καν – Τι λέει στην πρώτη του συνέντευξη ο δικηγόρος του

Και Ασιάτισσα είχε καταγγειλει παρενόχληση από τον Στρος Καν!

Ντετέκτιβ προσέλαβε ο Στρος Καν για να ερευνήσουν το παρελθόν της καμαριέρας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε