Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τα…παράξενα του 2009!

Το ζευγάρι που μπήκε απρόσκλητο στον Λευκό Οίκο ΦΩΤΟ REUTERS
Το ζευγάρι που μπήκε απρόσκλητο στον Λευκό Οίκο ΦΩΤΟ REUTERS

Από τη γερμανική πόλη που διαφήμιζε κατά λάθος πορνογραφία στην ιστοσελίδα της μέχρι τον Αμερικανό

που διέκοψε το γάμο του για να ενημερώσει τη σελίδα του στο Facebook και το Twitter, το ίντερνετ βρέθηκε στο επίκεντρο μερικών από τις καλύτερες περίεργες ιστορίες της χρονιάς που πέρασε.

«Στέκομαι στην εκκλησία με την @TracyPage η οποία πριν από λίγο έγινε γυναίκα μου! Πρέπει να φύγω, πρέπει να φιλήσω τη νύφη» είχε γράψει στο διαδίκτυο ο Ντάνα Χάνα μεταξύ του «δέχομαι» και του φιλιού στη νύφη.

Η Μάρτζ Σίμπσον από τη σειρά κινουμένων σχεδίων «The Simpsons» κόσμησε το εξώφυλλο του Playboy, δύο απρόσκλητοι που μπήκαν σε δεξίωση στο Λευκό Οίκο γιόρτασαν την επιτυχία τους στο Facebook, ενώ όλος ο κόσμος πίστεψε ότι ένα εξάχρονο αγόρι είχε παρασυρθεί από ένα μπαλόνι με ήλιο.

Το Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ έστειλε γραπτά μηνύματα σε Ιρακινούς πρόσφυγες στη Συρία με εικονικά κουπόνια με τα οποία μπορούσαν να αγοράσουν τρόφιμα στα τοπικά μαγαζιά.

Άλλη μία πηγή «περίεργων» ιστοριών ήταν η νέα γρίπη Η1Ν1. Στην Αίγυπτο για παράδειγμα, χιλιάδες γουρούνια σφαγιάστηκαν παρά το γεγονός ότι ο ΟΗΕ χαρακτήρισε τη σφαγή «μεγάλο λάθος» καθώς ο ιός δεν εντοπίστηκε σε χοίρους.

Οι οπαδοί ρωσικής ομάδας ποδοσφαίρου έλαβαν οδηγίες να πίνουν ουίσκι κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Ουαλία, προκειμένου να προφυλαχθούν από τον ιό, ενώ στην Ιαπωνία οι υποψήφιοι στις εκλογές σταμάτησαν τις χειραψίες.

Παράλληλα, η εξάπλωση των νέων μέσων προκάλεσε μπελάδες σε πολλούς. Ολλανδοί διαρρήκτες συνελήφθησαν με τη βοήθεια κάμερας του Google.

Ματαιόδοξος Βρετανός διαρρήκτης που καταζητείτο έστειλε φωτογραφία του σε εφημερίδα επειδή δεν του άρεσε αυτή που είχε δημοσιευτεί.

Αλλά και οι δύσκολοι οικονομικά καιροί, όσο και η κλιματική αλλαγή, οδήγησαν σε μερικά «περίεργα».

Στην Ιρλανδία, ένα σχολείο ζήτησε από τους μαθητές να φέρνουν το δικό τους χαρτί υγείας για να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση χρημάτων, ενώ Κουβανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις στο προϊόν αυτό.

Για να εξοικονομήσουν νερό και ηλεκτρικό οι πολίτες της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες τους προέτρεψε να σταματήσουν να τραγουδούν στο μπάνιο.

Όσοι τώρα θέλουν να αποτεφρωθεί η σορός τους όταν πεθάνουν, αλλά φοβούνται για την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου, έμαθαν ότι γραφείο τελετών στη Φλόριντα χρησιμοποιεί μία πιο «πράσινη» μέθοδο κατά την οποία η σορός αποσυντίθεται με τη βοήθεια χημικών…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε