Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα πολυκαταστήματα FNAC καταργούν 500 θέσεις εργασίας

Σε απολύσεις προχωράει η γαλλική αλυσίδα πολυκαταστημάτων FNAC για να εξοικονομήσει περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ.

Η FNAC, μια αλυσίδα πολυκαταστημάτων λιανικής που διαθέτουν μουσικά και πολιτισμικά προϊόντα καθώς και είδη τεχνολογίας, θυγατρική εταιρεία του ομίλου PPR, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της ένα σχέδιο εξοικονόμησης 80 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε ένα χρόνο, που περιλαμβάνει την κατάργηση 500 θέσεων εργασίας–310 εξ αυτών στη μητροπολιτική Γαλλία.

    Η FNAC ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει το σύστημα της εθελούσιας εξόδου και ότι οι απολύσεις αφορούν μόνον τον διοικητικό τομέα. Στο εξωτερικό, δεν θα αντικαθίστανται οι απερχόμενοι για οποιοδήποτε λόγο εργαζόμενοι.

    Ανέφερε ότι το 2011 ο κύκλος εργασιών της είχε μεσοσταθμική κάμψη 3,2%, δεδομένου ότι σε κεντρικά υποκαταστήματα η μείωση πωλήσεων ξεπέρασε το 5% σε σύγκριση με το 2010.

    “Συνεπώς, τα περιθώρια της κερδοφορίας συρρικνώθηκαν αναλόγως” την ώρα που “ήταν δυσχερές να μειωθεί το κόστος λειτουργίας, λόγω ανελαστικότητας”.

    Η εταιρία προσανατολίζεται εξάλλου να μειώσει αισθητά τα είδη που διαθέτει, όπως ανακοίνωσε η FNAC, αποκλείοντας πάντως το να μειωθεί ο αριθμός των υποκαταστημάτων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε