Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Τα πρώτα προβλήματα στα λιμάνια της Αιγύπτου

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η κρίση στην Αίγυπτο δεν ήταν δυνατόν να αφήσει ανεπηρέαστα τα λιμάνια της χώρας, γεγονός που πυροδοτεί παγκόσμια ανησυχία.

Ναυτιλιακές πήγες τονίζουν ότι καθώς η αναταραχή και οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Μουμπάρακ εισέρχονται στην 9η μέρα τους, τα λιμάνια της χώρας πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στις ελλείψεις προσωπικού και στη μείωση της προμήθειας καυσίμων, ενώ την ίδια στιγμή πολλά είναι τα πλοία που αναμένουν την εκφόρτωσή τους.

Οι ναυτιλιακές δραστηριότητες στα λιμάνια της Αλεξάνδρειας, της Νταμιέτα και του Πορτ Σάιντ, στα οποία διακινούνται κυρίως μεγάλα φορτία και εμπορευματοκιβώτια με ζωτικά προϊόντα, όπως σιτηρά, εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα διαταραγμένες.

«Η φορτοεκφόρτωση έχει ανασταλεί εξαιτίας λόγω της έλλειψης τελωνειακών υπηρεσιών. Η ασφάλεια είναι άλλος ένας λόγος, όπως επίσης και η απαγόρευση κυκλοφορίας», που έχει κηρυχθεί στη χώρα, τονίζουν οι ίδιες πηγές. «Οι άνθρωποι θα πρέπει να αρχίζουν να επιστρέφουν στις εργασίες τους πλέον, αλλά μπορεί κάτι τέτοιο να διαρκέσει αρκετά», προσθέτουν.

Όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, οι δραστηριότητες για τα εμπορευματοκιβώτια, που χρησιμοποιούνται για καταναλωτικά αγαθά και τρόφιμα, έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την έλλειψη προσωπικού. Η δανική ναυτιλιακή εταιρεία A.P. Moller-Maersk ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως αναστέλλει τη δραστηριότητα του τερματικού σταθμού φορτοεκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων στο Πορτ Σάιντ.

«Καθυστερήσεις και συμφόρηση στις περιοχές αποθήκευσης θα πρέπει να αναμένονται εξαιτίας του γεγονότος ότι τα εμπορευματοκιβώτια εξακολουθούν να εκφορτώνονται ενώ άλλα φορτία δεν δίνεται άδεια να φύγουν», τονίζει η εταιρεία επιμελητείας GAC.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε