Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα βρήκε με τη Λέγκα του Βορρά ο Μπερλουσκόνι

Τα βρήκε με τη Λέγκα του Βορρά ο Μπερλουσκόνι

Με τη Λέγκα του Βορρά στο πλευρό του θα κατέβει στις βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας, τον Φεβρουάριο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Habemus papam. Μια συμφωνία υπογράφηκε ανάμεσα σ’ εμάς και το Καρότσο (σ.σ.: ονομασία της Λέγκας του Βορρά). Υπέγραψα ο ίδιος και εξ ονόματος της Λέγκας του Βορρά υπέγραψε ο (πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι) Ρομπέρτο Μαρόνι, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στη Λομβαρδία. Εγώ θα είμαι ο επικεφαλής των μετριοπαθών”, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Φαίνεται πως να κερδίσει την υποστήριξη της Λέγκας του Βορρά, ο «καβαλιέρε» αποδέχτηκε πως σε περίπτωση νίκης, δε θα είναι εκείνος πρωθυπουργός. Το δήλωσε πρόσφατα άλλωστε, του αρκεί ένα υπουργείο. Και έχει βάλει στο μάτι το… Οικονομικών!

Το όνομα εκείνου που θα ηγηθεί μιας πιθανής κυβέρνησης θα αποφασιστεί μόνο στην περίπτωση που ο συνασπισμός των δυο αναδειχθεί νικητής των εκλογών.

Επικρατέστερος, κατά τον Μπερλουσκόνι, είναι ο εθνικός γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας (PDL), Αντζελίνο Αλφάνο. “Ο Αλφάνο μπορεί να είναι ο υποψήφιός μας για την πρωθυπουργία και εγώ μπορώ να είμαι ο υπουργός Οικονομίας”, δήλωσε ο Καβαλιέρε.

“Είμαι ο αρχηγός του συνασπισμού και, σε περίπτωση νίκης, θα αποφασίσω με τα άλλα κόμματα που τον αποτελούν ποιος θα είναι ο υποψήφιος για την πρωθυπουργία που θα προτείνουμε στον αρχηγό του κράτους”, πρόσθεσε.

Το PDL υπολείπεται σημαντικά στις δημοσκοπήσεις, στις οποίες έχει σαφές προβάδισμα ο μεγάλος συνασπισμός της κεντροαριστεράς με επικεφαλής τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπερκουσκόνι: Ας μην είμαι πρωθυπουργός, μου αρκεί ένα υπουργείο

Ο “καθαρός” Μόντι δεν φοβάται την πρόταση του Μπερλουσκόνι για σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Ο Σίλβιο τουιτάρει! – Χιλιάδες οι followers!

Ούτε Μόντι ούτε Μπερλουσκόνι – Τι “ψηφίζουν” οι Ιταλοί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε