Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τα χειρόγραφα του Μπιν Λάντεν γρίφος για τις ΗΠΑ – Γιατί πάγωσαν οι ειδικοί όταν τα διάβασαν;

Τελικά φαίνεται ότι και μετά τον θάνατο του ο Οσάμα Μπιν Λάντεν θα ταλαιπωρεί τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι μετά το 10χρονο μυστήριο του εντοπισμού του, τώρα οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ καλούνται να επιλύσουν ένα ακόμη γρίφο. Το χειρόγραφο σημειωματάριο του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Μπορεί στο σπίτι – φρούριο του Μπιν Λάντεν να βρέθηκε πληθώρα ηλεκτρονικών υπολογιστών, σκληρών δίσκων αλλά και dvd, τα οποία και μεταφέρθηκαν φυσικά στις ΗΠΑ όπου και γίνονται φύλο και φτερό από τους ειδικούς, όμως ένα μικρό σημειωματάριο που βρέθηκε ματωμένο πάνω στον νεκρό Λάντεν, έχει κινήσει την περιέργεια των μυστικών υπηρεσιών.

Την σημασία του προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να υποβαθμίσουν, όμως από τα λεγόμενα των ανθρώπων των Αμερικάνικων υπηρεσιών πληροφοριών προκύπτει ότι το σημειωματάριο, κρύβει κάτι πολύ σημαντικό. Αξιωματούχος των ΗΠΑ έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται για ένα ημερολόγιο. Δηλαδή στο σημειωματάριο αυτό ο Λάντεν δεν κατέγραφε την καθημερινότητα του, ή σκέψεις και συναισθήματα του. Δεν κατέγραφε δηλαδή προσωπικές λεπτομέρειες.

“Δεν περιέχει τίποτε για τις περιοχές όπου πήγε και για ότι έκανε. Δεν είναι παρά ένα σημειωματάριο. Δεν είναι παρά ένα αντικείμενο μεταξύ των άλλων”, είπε ο ίδιος αξιωματούχος. Καλά πληροφορημένες πηγές όμως αναφέρουν πως από τις πρώτες αναγνώσεις προκύπτει ότι στο σημειωματάριο ο Οσάμα Μπιν Λάντεν κατέγραφε ιδέες του για μελλοντικές επιχειρήσεις και χτυπήματα της Αλ Κάιντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε