Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

«Τα χώνει» σε Eurogroup και Κομισιόν ο Τρισέ!

ΦΩΤΟ REUTERS

Βαθαίνει το ρήγμα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δυο μέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ήρθε ο… εξάψαλμος Τρισέ!

Αυτή τη φορά ήταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ που θα έψαλλε για τα καλά τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι οι προτάσεις τους για τη βελτίωση της οικονομικής διακυβέρνησης δεν είναι επαρκείς.

«Ο προτάσεις αυτές δε μας φαίνεται ότι αντιπροσωπεύουν ακόμη το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός ως προς την αναγκαία και αναλογική οικονομική διακυβέρνηση της νομισματικής ένωσης που έχουμε δημιουργήσει», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, μιλώντας εξ ονόματος του συμβουλίου των κυβερνητών της ΕΚΤ, μόλις δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

«Μια κρίση αυτών των διαστάσεων πρέπει να οδηγήσει όλους να σκεφτούν εντατικά τι πρέπει να γίνει», είπε ο Τρισέ τονίζοντας ότι οι επικρίσεις της ΕΚΤ ως προς το θέμα αυτό δεν είναι καινούργιες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζητεί μικρότερες προθεσμίες για την επιβολή κυρώσεων στις χώρες όπου διαπιστώνονται μεγάλες δημοσιονομικές παρεκτροπές, οι κυρώσεις αυτές να επιβάλλονται με σχεδόν αυτόματο τρόπο, με σαφώς προσδιορισμένα κριτήρια και η διαδικασία να είναι διαφανής.

«Η ευρωπαϊκή ενότητα είναι σήμερα αναγκαία περισσότερο από ποτέ, περισσότερο αναγκαία και από την εποχή της διαπραγμάτευσης της συνθήκης του Μάαστριχτ. Οι ευρωπαίοι ηγέτες το έχουν συνειδητοποιήσει περισσότερο από τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε περίοδο κατά την οποία είναι σημαντικό να επικοινωνούμε όσο γίνεται σαφέστερα με τους παρατηρητές, τους οικονομολόγους και τους επενδυτές».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε