Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ταξίδια και ψώνια… κομμένα για την κα Άσαντ!

ΦΩΤΟ REUTERS

«Πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση να ταξιδέψει σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν οι Βρυξέλλες για την Άσμα Άσαντ και όχι μόνο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν νέες κυρώσεις κατά της συζύγου, της μητέρας, της αδελφής και της νύφης του Σύρου προέδρου αλλά και κατά εταιριών, συριακών συμφερόντων. Τα μέτρα αφορούν «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιών σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Θα ισχύσουν επίσης για τους υπουργούς Ηλεκτρικής Ενέργειας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για πέντε υφυπουργούς της κυβέρνησης, έναν επιχειρηματία και δύο εταιρείες που σχετίζονται με το συριακό καθεστώς.

Ο πλήρης κατάλογος των προσώπων που αφορούν οι νέες κυρώσεις θα δοθεί στη δημοσιότητα το Σάββατο, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση.

Όλα αυτά ενώ σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και λιποτακτών σημειώνονται από το πρωί στην πόλη Ααζάζ, στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον τρεις άνδρες του στρατού.

Ταυτόχρονα βομβαρδίζεται η Ααζάζ, πάνω από την οποία πετούν στρατιωτικά ελικόπτερα, όπως είπε στο Γαλλικό πρακτορείο ο ακτιβιστής Μοχάμαντ αλ-Χαλάμπι.

Η Ααζάζ, με 75.000 κατοίκους, είναι η μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας του Χαλεπιού. Απέχει 65 χιλιόμετρα από το Χαλέπι, το οικονομικό και εμπορικό κέντρο της χώρας. Θεωρείται στρατηγικής σημασίας για το καθεστώς καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στα τουρκικά σύνορα και για αυτό το λόγο περνούν από εκεί πολλοί τραυματισμένοι πολίτες και λιποτάκτες που προσπαθούν να καταφύγουν στην Τουρκία.

Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και σε πολλές συνοικίες της Χομς. Σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο, 24 οβίδες όλμων έπληξαν το Μπαμπ Ντρέιμπ, τη Σαφσάφα και το Ουαρσέ. Άλλοι ακτιβιστές είπαν ότι ρουκέτες έπεσαν και στη συνοικία αλ-Αρμπάιν της πόλης Χάμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συρία: Δέκα νεκροί από πυρά σε λεωφορείο – Νέες κυρώσεις

Η Συρία βομβαρδίζει και τον Λίβανο!

Θα απαγορεύσουν τα ταξίδια και τα ψώνια στη σύζυγο του Μπασάρ Αλ Άσαντ

Συρία: Βομβαρδισμοί σκότωσαν πάνω απο 30 ανθρώπους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε