Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ταξιδιωτικές οδηγίες για την Αλγερία – Κίνδυνος απαγωγής ξένων υπηκόων

Ταξιδιωτικές οδηγίες για την Αλγερία – Κίνδυνος απαγωγής ξένων υπηκόων

Η Ουάσινγκτον προειδοποίησε σήμερα τους Αμερικανούς υπηκόους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν στην Αλγερία, λόγω του κινδύνου τρομοκρατικών ενεργειών και απαγωγών, μετά και την πρόσφατη κατάληψη των εγκαταστάσεων παραγωγής φυσικού αερίου του Ιν Αμένας από ένοπλους ισλαμιστές που κράτησαν ομήρους εκατοντάδες εργαζόμενους.

“Στις 19 Ιανουαρίου 2013 το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε την άδεια να εγκαταλείψουν το Αλγέρι οι οικογένειες” των Αμερικανών διπλωματών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

“Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν στην Αλγερία να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τους κινδύνους για την ασφάλειά τους”, συνεχίζει η ανακοίνωση κάνοντας λόγο για “πραγματική απειλή απαγωγών Δυτικών υπηκόων”. Μολονότι η αμερικανική πρεσβεία στο Αλγέρι λειτουργεί κανονικά, οι δυνατότητες που έχει να ανταποκριθεί σε μια επείγουσα κατάσταση είναι “περιορισμένες”, σημειώνει το υπουργείο.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε το Σάββατο τους “τρομοκράτες” ότι ευθύνονται για το θάνατο των ομήρων και διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν “σε στενή επαφή με την αλγερινή κυβέρνηση”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε