Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ταπείνωσαν τον Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία! Τον σταμάτησαν για να προπορευτεί ο Πούτιν [vid]

Μπασάρ αλ Άσαντ

Οι κάμερες συνέλαβαν την ταπεινωτική στιγμή που Ρώσοι στρατιώτες σταματούν τον Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία για να προπορευτεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η συμμαχία του με τον Μπασάρ αλ Άσαντ υπήρξε πετυχημένη. Ανακοίνωσε πως η Μόσχα θα αρχίσει να αποσύρει στρατεύματα από τη χώρα.

Την ίδια όμως μέρα οι κάμερες κατέγραψαν ένα απίστευτο περιστατικό με ταπεινωμένο πρωταγωνιστή τον Μπασάρ αλ Άσαντ. Στρατιωτικός του Κρεμλίνου τον διέταξε να περιμένει ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν περπατούσε μπροστά του.

Σταμάτησαν τον Μπασάρ αλ Άσαντ

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ο στρατιωτικός να τοποθετεί το χέρι του στον ώμο του και να τον παροτρύνει να σταματήσει ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν προχωρούσε μπροστά του με Ρώσους αξιωματούχους.

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ στρέφεται δεξιά και κάνει νόημα με το χέρι. Αλλά παραμένει ακίνητος ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν περπατά μπροστά του.

Η Ρωσία παρενέβη για πρώτη φορά στη σύγκρουση το 2015, διοργανώνοντας αεροπορικές επιθέσεις με στόχο το Ισλαμικό Κράτος, τζιχαντιστές και άλλους αντάρτες που μάχονταν τα κυβερνητικά στρατεύματα.

“Διέταξα τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού να αρχίσουν να αποσύρουν τη ρωσική ομάδα στρατευμάτων στις μόνιμες βάσεις τους”. Αυτό δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεοπτική ομιλία του καθώς επισκέφθηκε την αεροπορική βάση της Ρωσίας στη Συρία.

“Πήρα μια σημαντική απόφαση. Ένα σημαντικό μέρος των ρωσικών στρατευμάτων που βρίσκεται στη Συρία επιστρέφει στη Ρωσία”. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι τα στρατεύματα είχαν βοηθήσει τον συριακό στρατό να συντρίψει την “πιο ετοιμοπόλεμη ομάδα διεθνών τρομοκρατών”, αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις