Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τάζουν λεφτά και σπίτι στην Ιμάν για να ανακαλέσει τον βιασμό της

REUTERS
Προσπαθούν με χρήματα αλλά και ότι άλλο ζητήσει να της κλείσουν το στόμα. Να μην αποκαλύψει ότι έπεσε θύμα ενός αποτρόπαιου ομαδικού βιασμού….
Η μητέρα της Ιμάν Αλ Ομπέιντι, μία γυναίκας από τη Λιβύη, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από μέλη των δυνάμεων του Καντάφι, είπε ότι της ζητήθηκε να πείσει την κόρη της να ανακαλέσει με αντάλλαγμα την ελευθερία της και χρήματα για ένα καινούργιο σπίτι.
 
Η Ιμάν Αλ-Ομπέιντι πήγε σε ένα ξενοδοχείο γεμάτο από ξένους δημοσιογράφους, το Σάββατο, στην Τρίπολη και κλαίγοντας τους είπε ότι επί δύο ημέρες κρατούνταν όμηρος στα χέρια 15 ανδρών του Καντάφι, οι οποίοι την βίαζαν.
 
Άνδρες της ασφάλειας του ξενοδοχείου καθώς και υπάλληλοί του προσπάθησαν να την απομακρύνουν και επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους, οι οποίοι επιχείρησαν να της πάρουν συνέντευξη στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
Στη συνέχεια η γυναίκα επιβιβάστηκε δια της βίας σε αυτοκίνητο που έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
 
Η καταγγελία της δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η Ομπέιντι αφέθηκε ελεύθερη και βρίσκεται με την οικογένειά της.
 

Η μητέρα της, Αϊσα Άχμαντ, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές ήρθαν σε επαφή μαζί της σχετικά με την περίπτωση της κόρης της και με ποιόν τρόπο θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερη.
 
“Χθες το βράδυ στις 3, με πήραν τηλέφωνο από το στρατηγείο του Καντάφι και μου ζήτησαν να πείσω την κόρη μου Ιμάν να ανακαλέσει αυτά που είπε και (είπαν) ότι θα την άφηναν αμέσως ελεύθερη και ότι εσείς και τα παιδιά σας μπορείτε να ζητήσετε ό,τι θέλετε”, είπε, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Sky News, το οποίο μετέδωσε τη συνέντευξή της με αγγλική μετάφραση αργά χθες το βράδυ.
 
“Χρήματα, ένα νέο σπίτι, απλά ζήτα από την κόρη σου να ανακαλέσει αυτά που είπε. Είπα στην κόρη μου να μη μιλάει”, είπε η Άχμαντ.
 
Δεν είναι σαφές πότε δόθηκε η συνέντευξη.
 
Η Άχμαντ είπε ότι η “Ιμάν απήχθη μπροστά στις κάμερες. Προσπαθούσε να εμφανιστεί στον κόσμο, ήθελε να τους πει τι συνέβαινε στη Μιζουράτα, στη Βεγγάζη και στα ανατολικά. Ήθελε να τα αποκαλύψει”.
 
Ο Γουαντάντ Όμαρ, ο οποίος δηλώνει εξάδεφλος της Ιμάν, είπε την Κυριακή ότι η γυναίκα αρχικά συνελήφθη επειδή συμμετείχε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά τις πρώτες ημέρες της εξέγερσης στην πόλη Ζουάγια. Η εξέγερση ξέσπασε στα μέσα Φεβρουαρίου.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε