Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τελειώνει η αγωνία για τους 3.299 επιβάτες του Carnival Splendor

Ρυμουλκό άρχισε σήμερα να ρυμουλκεί το κρουαζιερόπλοιο Carnival Splendor που έχει μείνει ακυβέρνητο στα ανοικτά του Μεξικού, με 4.460 επιβαίνοντες, ύστερα από προβλήματα που προκλήθηκαν από πυρκαγιά στις μηχανές του.

Το κρουαζιερόπλοιο θα οδηγηθεί στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας ανακοινώθηκε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του, την Carnival Cruise Lines μετά από ακύρωση του πρώτου σχεδίου που ανέφερε ότι το ακυβέρνητο πλοίο θα οδηγείτο στην Ενσενάντα του Μεξικού.

Το ρυμουλκό άρχισε να “σέρνει” το 113.000 τόνων κρουαζιερόπλοιο σήμερα τα ξημερώματα ενώ και άλλα ρυμουλκά σπεύδουν σε βοήθεια στην περιοχή, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία.

“Αφού καταφέραμε να δώσουμε στο πλοίο ταχύτητα και τη σωστή θέση αποφασίσαμε να το οδηγήσουμε στο Σαν Ντιέγκο όπου αναμένουμε να φτάσει αργά το βράδυ της Πέμπτης”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Στο μεταξύ από χθες πολεμικά αεροσκάφη καθώς και ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο έσπευσαν στην περιοχή όπου έχει ακινητοποιηθεί το κρουαζιερόπλοιο και εφοδίασαν με τρόφιμα, νερό και κάποια φάρμακα το πλοίο.

Το κρουαζιερόπλοιο, που θεωρείται το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο της ιδιοκτήτριας εταιρείας, είχε περάσει από σέρβις πριν από δύο χρόνια. Μεταφέρει 3.299 επιβάτες, η πλειοψηφία των οποίων είναι Βορειοαμερικανοί και 1.167 μέλη του πληρώματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε