Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Τελειώνουν τα αποθέματα πετρελαίου στην Λιβύη

REUTERS
Μέσα σε μια εβδομάδα θα έχουν τελειώσει τα αποθέματα πετρελαίου στη Λιβύη. Παγκόσμια ανησυχία. Συνεχίζονται οι μάχες εξεγερμένων με τον στρατό του Καντάφι.
Τα αποθέματα πετρελαίου στην ανατολική Λιβύη, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, κινδυνεύουν να εξαντληθούν εντός μίας εβδομάδας καθώς τα διυλιστήρια της περιοχής σταμάτησαν τη λειτουργία τους, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Gulf News.
 
Οι ελλείψεις σε καύσιμα για την κίνηση των οχημάτων στην Βεγγάζη και σε ολόκληρη την ανατολική Λιβύη προκαλούν ανησυχία στους αντικαθεστωτικούς, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία εδρεύει στο Ντουμπάι και επικαλείται ανώνυμη πηγή που βρίσκεται σε επαφή με τους εξεγερμένους.
 
Ο εκπρόσωπος της μεταβατικής κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης, που ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς Τάρεκ Μπου Ζακίγια δήλωσε στην εφημερίδα ότι η περιοχή θα αντιμετωπίσει “σοβαρές ελλείψεις” σε καύσιμα σύντομα.
 
Ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν αποθέματα πετρελαίου στην ανατολική Λιβύη, τα διυλιστήρια της περιοχής σταμάτησαν την επεξεργασία αργού πετρελαίου, αναφέρει το δημοσίευμα.
 
Οι εξεγερμένοι συζητούν το ενδεχόμενο εισαγωγής καυσίμων – ίσως από ιταλικά διυλιστήρια – έγραψε η εφημερίδα.
 
Οι αντικαθεστωτικοί, που ήδη ελέγχουν τεράστιες περιοχές στα λιβυκά εδάφη, εξαρτώνται από τη σταθερή προμήθεια καυσίμων, απαραίτητων για τον αγώνα τους κατά των δυνάμεων του στρατηγού Μουάμαρ Καντάφι, τον οποίο επιδιώκουν να ανατρέψουν.
 

Θα παραιτηθώ αλλά με δικούς μου όρους λέει ο Καντάφι

 
Το τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera μετέδωσε νωρίς το πρωί ότι οι εξεγερμένοι απέρριψαν την προσφορά του Μουάμαρ Καντάφι να πραγματοποιηθεί συνάντηση στη βουλή της χώρας προκειμένου να υπάρξει διαπραγμάτευση για τους όρους που θέτει προκειμένου να παραιτηθεί. Αναλυτικά η είδηση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε