Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τελείωσε η περιπέτεια στο Μάτσου Πίτσου

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

 

Η περιπέτεια περίπου 4.000 τουριστών στον “μαγικό χώρο” του Μάτσου Πίτσου επιτέλους τελείωσε.
 

 

Εκατοντάδες τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί στο μνημείο του Περού λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που κατέστρεψε σπίτια αλλά και το οδικό δίκτυο απεγκλωβίστηκαν.
 
Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής ολοκληρώθηκε. Την Παρασκευή απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα και οι τελευταίοι 1.400 τουρίστες, ενώ συνολικά 4.000 επισκέπτες εγκατέλειψαν την περιοχή με τη συνδρομή και ξένων χωρών.
 
Ο χώρος θα παραμείνει κλειστός για αρκετές εβδομάδες. Υπολογίζεται ότι πάνω από 40.000 άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα του πλανήτη: το Μάτσου Πίτσου θεωρείται το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκας.
 
Ανακαλύφθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα από έναν Αμερικανό αρχαιολόγο. Λόγω του σημείου που βρίσκεται -σε υψόμετρο 2.700 μέτρων- η πρόσβαση γίνεται με τρένο από την πλέον κοντινή πόλη μέχρι ένα σημείο και στη συνέχεια ο επισκέπτης πρέπει να περπατήσει μέσα στο δάσος.
 
Οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου με αποτέλεσμα εκατοντάδες τουρίστες να εγκλωβιστούν.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε