Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Τελεσίγραφο εξεγερμένων στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ για να παραδοθεί

Τελεσίγραφο εξεγερμένων στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ για να παραδοθεί

Αρκετοί συγγενείς του Μουάμαρ Καντάφι ήταν πρόσφατα στη Μπάνι Ουαλίντ, προπύργιο του πρώην “ηγέτη” που διαφεύγει.

Οι δυνάμεις του νέου καθεστώτος της Λιβύης έδωσαν διορία έως την Κυριακή το πρωί στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ (180 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης), όπου βρίσκεται ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, Σαάντι, για να παραδοθεί, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος των δυνάμεων αυτών.

“Οι επαναστάτες έθεσαν τελεσίγραφο προς τους αρχηγούς των φυλών της Μπάνι Ουαλίντ: Είτε σηκώνουν λευκή σημαία και παραδίδονται ή αρχίζουν οι μάχες. Έχουν 24 ώρες από σήμερα το πρωί”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντουλραζάκ Ναντούρ, δεύτερος στην ιεραρχία του στρατιωτικού συμβουλίου της Ταρχούνα (περίπου 80 χλμ. βόρεια της Μπάνι Ουαλίντ).

Το τελεσίγραφο θα λήξει την Κυριακή περίπου γύρω στις 11:00 ώρα Ελλάδας (08:00 GMT), διευκρίνισε.

Αρκετοί συγγενείς του Μουάμαρ Καντάφι ήταν πρόσφατα στη Μπάνι Ουαλίντ, προπύργιο του πρώην “ηγέτη” που διαφεύγει. Ο Σαίφ αλ Ισλάμ, ο πλέον γνωστός του συνταγματάρχη Καντάφι, “ήταν πριν από δύο ημέρες στην Μπάνι Ουαλίντ. Αναγκάστηκε να φύγει, και μόνο ο Θεός ξέρει ποιο δρόμο τράβηξε”, δήλωσε ο Ναντούρ.

Ωστόσο, ο Σαάντι Καντάφι, καθώς και ο Μούσα Ιμπραχίμ, ο εκπρόσωπος του καθεστώτος, και ο Μανσούρ Ντάου, ο επικεφαλής των επαναστατικών επιτροπών, πυλώνων του καθεστώτος, “εξακολουθούν να είναι στην πόλη”, πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε