Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τελετουργικό μακελειό – Αποκεφάλισαν ηλικιωμένο ζευγάρι και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τα εγγόνια τους

Η επίθεση στο χωριό Σίκαν, κοντά στην πόλη Τζος, σημειώθηκε σε μια περιφέρεια όπου πάνω από 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια διαδογματικής βίας.

Άγνωστοι αποκεφάλισαν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τα δύο εγγόνια του στην διάρκεια επίθεσης σε χωριό της κεντρικής Νιγηρίας χθες που η αστυνομία θεωρεί ότι αποτέλεσε ένα “τελετουργικό” μακελειό.

Η επίθεση στο χωριό Σίκαν, κοντά στην πόλη Τζος, σημειώθηκε σε μια περιφέρεια όπου πάνω από 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια διαδογματικής βίας ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους από τα τέλη Δεκεμβρίου. Η αστυνομία πάντως δεν θεωρεί ότι η ενέργεια του Σαββάτου σχετίζεται με τα επεισόδια αυτά.

“Αυτό το συγκεκριμένο φονικό δεν σχετίζεται κατά κανένα τρόπο με τις συνήθεις κρίσεις στην Τζος”, δήλωσε ο επιθεωρητής Αμπντουλραχμάν Ακάνο.

“Αυτοί οι κακοποιοί μπορεί να λεχθεί ότι ίσως είναι τελετουργικοί δολοφόνοι διότι αποκεφάλισαν τη γυναίκα κι έφυγαν με το κεφάλι της. Βρήκαμε την ακέφαλη σορό της κάπου στο δάσος”, πρόσθεσε.

Οι τελετουργικές δολοφονίες, αν και σπάνιες, εξακολουθούν να γίνονται σε ορισμένες περιοχές της δυτικής Αφρικής. Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν σημειωθεί σε προεκλογικές περιόδους, με τους δολοφόνους να αποσπούν ανθρώπινα μέλη και αίμα πιστεύοντας ότι οι ανθρωποθυσίες θα τους φέρουν επιτυχία και πολιτική δύναμη.

Στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής είναι προγραμματισμένες τοπικές, πολιτειακές, βουλευτικές και προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε