Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τέλη Σεπτεμβρίου η πρώτη γεώτρηση για αέριο στην ΑΟΖ της Κύπρου

Το ανακοίνωσε επίσημα η υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Πραξούλα Αντωνιάδου, μετά τη δίωρη συνάντησή της με διευθυντικά στελέχη της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy.

 Χωρίς να δώσει ακριβή ημερομηνία μίλησε για την πρώτη γεώτρηση για φυσικό αέριο στο “οικόπεδο 12” της κυπριακής ΑΟΖ, στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Η Κύπρια υπουργός απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά πόσον συμφωνήθηκε με την αμερικανική εταιρεία, πότε θα γίνει η δεύτερη γεώτρηση. Έγκυρη πηγή ανέφερε ότι η πρώτη γεώτρηση έχει διερευνητικό χαρακτήρα και η σημαντική θα είναι η δεύτερη.

Η κ. Αντωνιάδου άφησε να εννοηθεί ότι στη συνάντηση με τα στελέχη της Noble έμμεσα συζητήθηκε το θέμα των τουρκικών απειλών.

Τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και κάλεσε την Άγκυρα, εφόσον θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ, να λογικευθεί.

Εξ άλλου η υπουργός δεν απάντησε και στο ερώτημα πότε θα αρχίσει ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων για τα άλλα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ. Τα στελέχη της Noble Energy απέφυγαν να προβούν σε δηλώσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε