Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τελικά δεν υπάρχει “το σωματίδιο του Θεού”; Μήπως απλά … υπάρχει Θεός;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Όλο και πιο κοντά στην παραδοχή ότι οι θεωρίες τους είναι λάθος βρίσκονται πλέον οι επιστήμονες στο CERN που αναζητούν το λεγόμενο “σωματίδιο του Θεού” το μποζόνιο του Χιγκς δηλαδή

πάνω στο οποίο βασίζεται η θεωρία για το περιβόητο “μπιγκ μπαγκ”, την απαρχή του σύμπαντος και του κόσμου όπως τον ξέρουμε σήμερα.
Ο γενικός διευθυντής του CERN, ο Γερμανός φυσικός Ρολφ Χόγιερ, έχει ήδη δηλώσει ότι το μποζόνιο μπορεί να μην υπάρχει.
Οι μέχρι τώρα έρευνες των ομάδων ATLAS και CMS του μεγάλου επιταχυντή έχουν αποκλείσει το σωματίδιο-φαντομάς να έχει μάζα μεγαλύτερη των 141 GeV (γιγαηλεκτρονιοβόλτ) ή μικρότερη των 11 GeV. Έτσι, έχει απομείνει ένα εύρος 114-141 GeV, στο οποίο έχουν πλέον επικεντρωθεί οι έρευνες. Αν ούτε σε αυτό το εύρος μάζας βρεθεί το σωματίδιο, τότε αρχίζουν τα δύσκολα για το ”Καθιερωμένο Μοντέλο” της σωματιδιακής φυσικής.
Θα πρέπει επειγόντως να αναζητηθεί ένας άλλος μηχανισμός που να εξηγεί με διαφορετικό τρόπο πώς η ύλη απέκτησε μάζα στις απαρχές δημιουργίας του σύμπαντος.
Θα πρέπει να παραδεχθούν λοιπόν οι επιστήμονες ότι έκαναν λάθος, ότι πρόκειται για ακόμη μια θεωρία που δεν επιβεβαιώνεται και μάλλον θα αυξηθούν εκείνοι που θα αρχίσουν να αναρωτιούνται … μήπως τελικά υπάρχει Θεός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε