Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τελικά δηλητηρίασαν τον Γιασέρ Αραφάτ;

Τελικά δηλητηρίασαν τον Γιασέρ Αραφάτ;

Το Ινστιτούτο Ραδιοφυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειακού Κέντρου Βοντουά (CHUV) στη Λοζάνη ευελπιστεί ότι «θα έχει νέα στις αρχές της επόμενης εβδομάδος» σχετικά με το αίτημα της παλαιστινιακής κυβέρνησης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων.

Το εργαστήριο είχε τονίσει χθες πως εξετάζει το αίτημα της παλαιστινιακής πλευράς, ενώ σήμερα τόνισε πως «η επαφή έχει γίνει και ακολουθεί την πορεία της».

«Κληθήκαμε από την Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή και πλέον εξετάζουμε τον καλλίτερο δυνατό τρόπο για να ανταποκριθούμε σε αυτό το αίτημα. Στο μεταξύ, η πρώτιστη σπουδή μας είναι να εγγυηθούμε την ανεξαρτησία, την αξιοπιστία και τη διαφάνεια κάθε πιθανής εμπλοκής από τη δική μας πλευρά», τόνισε χθες εκπρόσωπος του CHUV.

Χθες, επίσης, ο Τάουφικ Τιράουι, πρώην στέλεχος της παλαιστινιακής κυβέρνησης, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Ραμάλα πως το Εργαστήριο της Λοζάνης, το οποίο είχε εντοπίσει υψηλές ποσότητες πολωνίου στα προσωπικά είδη του Αραφάτ, είχε δεχθεί να εξετάσει και την σορό του πρώην ηγέτη, υπό την προϋπόθεση ότι θα του δοθούν εγγυήσεις από την Παλαιστινιακή Αρχή ότι θα εργασθεί χωρίς παρεμβάσεις.

«Είμαστε έτοιμη να τους δώσουμε όλες τις εγγυήσεις που θέλουν», τόνισε ο Τιράουι. «Η Παλαιστινιακή Αρχή έχει μιλήσει με τη χήρα του Αραφάτ, η οποία έδωσε τη συγκατάθεσή της για την εκταφή της σορού του, ώστε να εξετασθεί», πρόσθεσε.

Η υπόθεση περί δηλητηρίασης του Αραφάτ ανακινήθηκε στις 3 Ιουλίου με την προβολή από το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα ενός ντοκιμαντέρ, στο οποίο το Ινστιτούτο Ραδιοφυσικής της Λοζάνης, το οποίο είχε αναλύσει βιολογικό υλικό που είχε ληφθεί από εκείνα τα προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ που είχαν δοθεί στη χήρα του από το νοσοκομείο του Περσί (Παρίσι), όπου είχε αποβιώσει τον Νοέμβριο του 2004 ο πρώην ηγέτης, αναφέρθηκε ότι έχει ανακαλύψει σε αυτά «αφύσικη ποσότητα πολωνίου».

Εν συνεχεία, η χήρα του Αραφάτ είχε καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για την πιθανή δολοφονία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η χήρα Αραφάτ καταθέτει μήνυση για την “δολοφονία” του Γιασέρ

Μήνυση από τη χήρα του Αραφάτ για την πιθανή δηλητηρίασή του από ραδιενεργό πολώνιο

Θα γίνει εκταφή της σορού του Αραφάτ για να δουν αν δολοφονήθηκε

Σοκ από ντοκιμαντέρ: Δηλητηριάστηκε με πολώνιο ο Γιάσερ Αραφάτ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε