Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τελικά και οι Γερμανοί γίνονται πιο φτωχοί!

Τελικά και οι Γερμανοί γίνονται πιο φτωχοί!

Όχι δεν είναι το φανταστικό σενάριο-επιθυμία κάποιου ‘Ελληνα! Περισσότεροι Γερμανοί γίνονται καθημερινά φτωχότεροι, την ίδια ώρα που οι φτωχοί της χώρας έχουν ολοένα λιγότερες ευκαιρίες να βελτιώσουν την οικονομική κατάστασή τους.

Οι Γερμανοί “πέφτουν” στη φτώχεια και αδυνατούν να βγουν από αυτή! Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα μιας έρευνας την οποία διεξήγαγαν κοινωνιολόγοι σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Στατιστική υπηρεσία Destatis. “Φτωχός σήμερα σημαίνει πάντοτε φτωχός”, σχολίασε η κοινωνιολόγος Γιούτα Αλμέντινγκερ.

Σύμφωνα με την μελέτη, στη Γερμανία το ποσοστό όσων ολισθαίνουν στην φτώχεια από 15,2% του πληθυσμού τη διετία 2007-2008 άγγιξε το 15,5% τη διετία 2008-2009. Η μελέτη αποτυπώνει τη συνεχή άνοδο του ποσοστού μετά την δεκαετία του 1980.

Να σημειώσουμε ότι στη Γερμανία φτωχοί θεωρούνται όσοι έχουν μηνιαίο εισόδημα 929 ευρώ και μικρότερο.

Ανάμεσα στους φτωχούς, ποσοστό 57% τη δεκαετία του 1980 έζησε σε κατοικία με επιδοτούμενο από το κράτος ενοίκιο. Σήμερα, όμως, αυτό το ποσοστό έχει πολύ αυξηθεί φθάνοντας στο 65%.

Ένα ποσοστό 30% που ζει με 929 ευρώ το μήνα ή λιγότερο, δεν μπορεί να προμηθευτεί –σε καθημερινή βάση– ένα γεύμα. Εξάλλου, ποσοστό 16% δεν μπορεί να θερμάνει κατάλληλα την κατοικία του.

Ωστόσο, ο νόμος του ισχυρού ισχύει πάντα: οι πλούσιοι παραμένουν διαχρονικά πλούσιοι. Ποσοστό 38% των πλουσίων παρέμειναν εύποροι όλη τη δεκαετία του 1980, σύμφωνα με την μελέτη. Όμως, κατά την τρέχουσα δεκαετία το ποσοστό των διαχρονικά πλούσιων Γερμανών γιγαντώθηκε στο 51%.

Διαβάστε επίσης: Από την πείνα πλήττονται οι άνθρωποι σε 26 χώρες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε