Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τελικά πως γεννήθηκε η Σελήνη;

Τελικά πως γεννήθηκε η Σελήνη;

Την απάντηση δεν την έχουν ούτε ως… θεωρία πλέον οι επιστήμονες αφού η επικρατούσα μέχρι τώρα θεωρία ότι προέκυψε μετά από σύγκρουση της Γης με τον Άρη μάλλον … πάει περίπατο.

Τα στοιχεία που έχουν ως σήμερα στα χέρια τους οι επιστήμονες δείχνουν πως τα συστατικά της Σελήνης είναι πανομοιότυπα με εκείνα της Γης σε πολύ μεγάλο ποσοστό, τόσο που σχεδόν αποκλείουν τη δημιουργία της από τη σύγκρουση δυο πλανητών καθώς τότε θα έπρεπε να υπάρχουν στοιχεία και του δεύτερου πλανήτη στα πετρώματά της.

Οι επιστήμονες έκαναν την πιο ακριβή μέτρηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα, της αναλογίας των ισοτόπων τιτανίου-50 και τιτανίου-47, τα οποία περιέχονται στα δείγματα σεληνιακών βράχων που έφεραν για μελέτη στη Γη οι αποστολές «Απόλλων» τη δεκαετία του 1970. Η μέτρηση έδειξε ότι μάλλον η Σελήνη έχει δημιουργηθεί … μόνο από τη Γη.

Πως; Άγνωστο…

Υπάρχει μια θεωρεία που λέει ότι αυτό έγινε την περίοδο όταν ακόμη και ο δικός μας πλανήτης ήταν στη γέννησή του και ακόμα η φυγόκεντρη δύναμη του πλανήτη μας ήταν ισχυρότερη από την κεντρομόλο δύναμη της βαρύτητας. Όμως και αυτό το σενάριο έχει διάφορες αδυναμίες και έτσι μένουν μόνο τα ερωτήματα…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε