Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τελικά θα γινει Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη – Στο επίκεντρο η Ελλάδα

Η νέα χρηματοδότηση της χώρας μιας και η Ελλάδα με το τεράστιο χρέος δεν μπορεί να βγει στις αγορές θα τεθεί επί τάπητος. Άγνωστο και αμφίβολο εάν θα ληφθεί τελική απόφαση.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ανακοίνωσε απόψε ότι συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο κορυφής των χωρών της ευρωζώνης για τις 21 Ιουλίου με θέμα την κρίση χρέους και τη βοήθεια προς την Ελλάδα.

“Αποφάσισα να συγκαλέσω σύνοδο των ηγετών των χωρών-μελών της ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου, στις 12:00 στις Βρυξέλλες (13:00 ώρα Ελλάδας), αναφέρει ο Ρομπάι στην ιστοσελίδα του στο Twitter.

Όπως σημειώνει, στην ατζέντα των συνομιλιών θα τεθούν “η δημοσιονομική σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της και η μελλοντική χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος”.

Η γερμανική κυβέρνηση υποθέτει ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι συγκάλεσε την έκτακτη σύνοδο κορυφής των χωρών της ευρωζώνης για την επόμενη Πέμπτη επειδή θεωρεί ότι μέχρι τότε θα έχει συμφωνηθεί το νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

“Υποθέτουμε ότι ο Βαν Ρομπάι εξέδωσε την πρόσκληση πιστεύοντας ότι θα υπάρχει λύση για την Ελλάδα μέχρι τότε”, είπε μία εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, θα παραβρεθεί στη σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης, στις 21 Ιουλίου. Τις προηγούμενες ημέρες, εν μέσω πιέσεων για τη σύγκληση συνόδου ακόμη και σήμερα, η Γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε ότι δεν θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο αν δεν βρεθεί πρώτα κάποια συμφωνία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε