Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τέλος εποχής για την France Soir

Αναστέλλεται η έντυπη έκδοση της France Soir. Θα γίνουν δεκάδες απολύσεις.
Η έντυπη έκδοση της γαλλικής εφημερίδας France Soir πρόκειται να διακοπεί άμεσα ανακοίνωσε η εταιρεία. Η ηλεκτρονική έκδοση θα συνεχιστεί αλλά 89 από τους 116 εργαζόμενους θα απολυθούν.
 
Σε μία αρκετά πρωτότυπη διαμαρτυρία την Τρίτη, οι συνδικαλιστές είχαν πετάξει χιλιάδες φύλλα της εφημερίδας μπροστά από τα γραφεία της France Soir σε διαμαρτυρία για την πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις.
 
Το φύλλο αυτής της Τρίτης και της Τετάρτης δεν κυκλοφόρησαν λόγω μίας, όπως την αποκάλεσε η διοίκηση, «βίαιης επιδρομής κομάντο» που οργάνωσε εργατικό σωματείο στα γραφεία της εφημερίδας.
 
Οι εργαζόμενοι, που ενημερώθηκαν την Τετάρτη με email όπως αναφέρει το Associated Press, προχώρησαν μάλιστα και σε κατάληψη του κτιρίου.
 
Η εφημερίδα κυκλοφόρησε το 1944, λίγο μετά την απελευθέρωση της Γαλλίας από τους Γερμανούς και γρήγορα είχε πολύ ψηλές κυκλοφορίες φτάνοντας τα 1,5 εκατομμύρια φύλλα.
 
Αργότερα άρχισε να φθίνει και πλήγηκε ιδιαίτερα από την κρίση που αντιμετωπίζει (και) ο γαλλικός Τύπος και κατέληξε να πουλάει λιγότερα από 60.000 φύλλα.
 
Το 2009 αγοράστηκε από τον Ρώσο επιχειρηματία Αλεξάντερ Πουγκάτσεφ αλλά ο επανασχεδιασμός δεν είχε επιτυχία.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε