Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Τέλος της κρίσης το 2013;

Τέλος της κρίσης το 2013;

Η Ιταλία ελπίζει να βγει από την κρίση τον επόμενο χρόνο με τον Μάριο Μόντι να επιστρέφει από τις ολιγοήμερες διακοπές του στην Ελβετία και να συνεδριάζει επί οκτώ ώρες με τους υπουργούς του.

Είναι βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού θα ακολουθήσει με αποφασιστικότητα την οδό των ιδιωτικοποιήσεων.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις του υπουργού οικονομικών, Βιττόριο Γκρίλλι, οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να φέρουν στα κρατικά ταμεία μέχρι και είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Πλησιάζει, συγχρόνως, και η υπογραφή συμφωνίας με την Ελβετία, για τα κεφάλαια που πέταξαν χωρίς να δηλωθούν.

Συναντήσεις με Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι

Παράλληλα, ο Μόντι, θέλει να συνεχίσει να παίζει ρόλο- κλειδί και στην ευρωπαϊκή σκακιέρα: την επόμενη Τετάρτη θα δει την Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.
Στις 4 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ στην Ρώμη, και στην ιταλική πρωτεύουσα, πάντα, θα ειδωθεί και με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, στις 20 Σεπτεμβρίου. Στα κύρια θέματα συζήτησης, φυσικά, η ελληνική κρίση.

Η Ρώμη ελπίζει να εγκαταλείψει, του χρόνου, την αρνητική ανάπτυξη και επιχειρεί να υποδείξει δρόμους για την γενικότερη έξοδο από το τούνελ.
Η Σουζάννα Καμούσσο, όμως, γραμματέας του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, Cgil, συνεχίζει να είναι απαισιόδοξη: «Η οικονομική κρίση θα επιδεινωθεί περισσότερο, θα ζήσουμε ένα μαύρο φθινόπωρο», δηλώνει, με κύρια αναφορά στον κίνδυνο αύξησης της ανεργίας.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε