Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Τέλος το Google Street View για τη Γερμανία!

Μετά τις πολλές αντιδράσεις των κατοίκων των Γερμανικών πόλεων που αντιμετώπισε η Google με τα αμάξια του Streetview, η εταιρία αποφάσισε να διακόψει τις φωτογραφήσεις των γερμανικών δρόμων.

Η Google πάντως, δεν έχει δώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τους λόγους που διέκοψε τις φωτογραφήσεις αυτές ενώ από την πλευρά της, η Γερμανική κυβέρνηση πρόσφατα αποφάσισε ότι η εταιρία έχει κάθε δικαίωμα να φωτογραφίζει τους δρόμους της χώρας και στη συνέχεια κάθε πολίτης που ήθελε να εξαιρεθεί το σπίτι του από τους 3D χάρτες, θα μπορούσε να απλά να της το ζητήσει.

Έτσι με αφορμή αυτή την απόφαση οι συνολικές αιτήσεις που έλαβε η Google από τους Γερμανούς πολίτες ανέρχεται πάνω από 250.000 οπότε ίσως σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις να ήταν και ο λόγος που η Google επέλεξε να σταματήσει τις φωτογραφήσεις στη Γερμανία.

Πάντως η Google με το Street View εκτός από τη Γερμανία έχει συναντήσει και σε άλλες χώρες προβλήματα, όταν σε κάποιες χώρες πριν λίγο καιρό, συνέλεξε “κατά λάθος” δεδομένα από ξεκλείδωτα Wi-Fi δίκτυα κατά την περιήγηση των αυτοκινήτων.

Αυτές τις μέρες τα αυτοκίνητα της Google κυκλοφορούν στην Ελλάδα για την ανανέωση κι εμπλουτισμό της υπηρεσίας Google maps.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε