Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

ΤEPCO: Συγγνώμη που σας “ποτίσαμε” ραδιενέργεια αλλά θα… σας αποζημιώσουμε!

reuters
Με μια “ειρωνική” ανακοίνωση η εταιρία διαχείρισης του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, TEPCO, λέει πως θα αποζημιώσει τις τοπικές κυβερνήσεις.

Η ιαπωνική εταιρία διαχείρισης του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, Tokyo Electric Power Co, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποζημιώσει τις τοπικές κυβερνήσεις για τις ζημιές που υπέστησαν από τη ραδιενέργεια και τις εκκενώσεις μετά το δυστύχημα στη Φουκουσίμα.
 
Εκπρόσωπος της TEPCO δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πόσες πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά θα αποζημιωθούν και ποιο θα είναι το ύψος της αποζημίωσης. Η ανακοίνωση της εταιρείας όμως έχει προκαλέσει την αντίδραση των πόλεων και των χωριών που αφού έχουν εκτεθεί στην ραδιενέργεια από ανθρώπινη αμέλεια τώρα θα τους αποζημιώσουν. Όμως όπως λένε τι να κάνουν τα λεφτά την στιμγή που έχουν “γεμίσει” από ραδιενέργεια.
 
Την ίδια ώρα η Ιαπωνική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει προς το παρόν, να διευρύνει την ακτίνα της ζώνης εκκένωσης της περιοχής, γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, αλλά αυτή η απόφαση δεν είναι αμετάκλητη, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Βιομηχανικής και Πυρηνικής Ασφάλειας, της Ιαπωνίας, Κοϊχίρο Νακαμούρα, από τη Βιέννη τη Δευτέρα.
 
Η διαρροή ραδιενέργειας που παρατηρείται από την έναρξη της πυρηνικής κρίσης στο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στη Φουκουσίμα, οδήγησε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην εκκένωση από τους κατοίκους, ζώνης 20 χιλιομέτρων γύρω από τον σταθμό.
 
” Για την ώρα δεν πρόκειται να την επεκτείνουμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την απόφαση στο μέλλον “, ανέφερε στους εκπροσώπους του τύπου, ο Ιάπωνας αξιωματούχος στον τομέα της πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας.
 
Εν τω μεταξύ η ιαπωνική κυβέρνηση αφού απέτυχαν οι προσπάθειες των συνεργείων να σφραγίσουν με τσιμέντο και χημικά το ρήγμα στον αγωγό του αντιδραστήρα 2, από όπου σημειωνόταν διαρροή ραδιενεργού ύδατος στο θαλασσινό νερό, αποφάσισε να προχωρήσει στη μεταφορά 11.500 τόνων μολυσμένου με ραδιενέργεια νερού στον ωκεανό. Υπολογίζεται ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας σε αυτήν την ποσότητα που θα διοχετευθεί στον ωκεανό, υπερβαίνουν 100 φορές τα επιτρεπτά όρια. Η επιχείρηση της απελευθέρωσης των εμπλουτισμενων με ραδιενεργά κατάλοιπα τόνων ύδατος στον ωκεανό, ξεκίνησε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τρίτης, με ευθύνη της διαχειρίστριας εταιρείας του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, TEPCO.
 

Ζήτησαν συγγνώμη και έριξαν στην θάλασσα 11.500 τόνους νερού με ραδιενέργεια! Το μέλλον του πλανήτη στα χέρια επικίνδυνων ανθρώπων!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε