Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τεράστια καταστροφή στην Αλγερία- Στάχτη 200.000 στρέμματα

Τεράστια καταστροφή στην Αλγερία- Στάχτη 200.000 στρέμματα

Περίπου 200.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν απανθρακωθεί από την 1η Ιουνίου από τις πυρκαγιές στην Αλγερία, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις αγωνίζονται ακόμη να κατασβέσουν 115 ενεργές εστίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής δασών Μοχάμεντ Σεγίρ Νουάλ.

«Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 115 εστίας πυρκαγιών και βιώνουμε μία ανήκουστη κατάσταση καύσωνα», τόνισε ο Νουάλ σε συνέντευξη Τύπου.

«Έχουμε καταγράψει πάνω από 200.000 απανθρακωμένα στρέμματα», πρόσθεσε ο ίδιος.
Στις αρχές Αυγούστου, η πολιτική προστασία είχε ανακοινώσει τον θάνατο ενός πυροσβέστη και ενός δασοφύλακα, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί από τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή δασών, οι μετεωρολογικές συνθήκες, ιδίως ο καύσωνας, συνιστούν την κύρια αιτία που ευνοεί την επέκταση των πυρκαγιών, ωστόσο οι υπηρεσίες ασφάλειας κάνουν έρευνα για να διαπιστώσουν την αιτία τουλάχιστον μίας πυρκαγιάς που επεκτάθηκε ξαφνικά.

Ορισμένες από αυτές μπορούν να αποδοθούν στον ανθρώπινο παράγοντα, όμως στην πλειονότητά τους πιστεύεται ότι οφείλονται στην έλλειψη φύλαξης και πρόληψης.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας Φαρούκ Άσουρ «έχουν διατεθεί σημαντικά μέσα κατάσβεσης για την καταπολέμηση των μετώπων και 14.000 πυροσβέστες βρίσκονται επί το έργο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε