Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης σε υπερπολυτελές γιοτ στη Βρετανία

Τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης σε υπερπολυτελές γιοτ στη Βρετανία

Οι βρετανικές αρχές συνέβαλαν ακολούθως στη σύλληψη από την ολλανδική αστυνομία έξι ανδρών στην Ολλανδία και στο Βέλγιο.

Μετά από μια εξονυχιστική έρευνα επί έξι ημέρες σε ένα υπερπολυτελές γιοτ αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών, η τελωνειακή υπηρεσία της Βρετανίας κατέσχεσε την μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στη χώρα –θα επαρκούσε για να ικανοποιήσει σχεδόν το ένα τρίτο της ετήσιας ζήτησης για το συγκεκριμένο ναρκωτικό.

Η ποσότητα της κοκαΐνης είναι 1,2 τόννος και έχει τελική αξία πώλησης που εκτιμάται πως φθάνει τα 300 εκατομμύρια λίρες. Βρέθηκε κρυμμένη με αριστοτεχνικό τρόπο κάτω από το πάτωμα της πισίνας του γιοτ Louise στο λιμάνι Σαουθάμπτον τον Ιούνιο, σύμφωνα με την υπηρεσία φύλαξης των συνόρων και τελωνείων.

Η κοκαΐνη κατά τις βρετανικές αρχές είχε αρχικά συσκευαστεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πλοίου στη Βενεζουέλα, πριν το γιοτ μεταφερθεί από τις Παρθένες Νήσους της Βρετανίας στο Σαουθάμπτον μέσα σε φορτηγό πλοίο.

Η κατασχεθείσα κοκαΐνη, είχε καθαρότητα 90%, πολύ υψηλότερη από ό,τι οι ποσότητες που κατάσχονταν στη Βρετανία ως σήμερα και είναι 63% κατά μέσον όρο.

Πέραν της κοκαΐνης, οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέσχεσαν επίσης 40.000 ευρώ σε μετρητά και ένα όπλο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ακόμα παρέχοντας πληροφορίες η Υπηρεσία Δίωξης Σοβαρών Εγκλημάτων της βρετανικής αστυνομίας και οι γαλλικές τελωνειακές αρχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε