Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τεράστιοι όγκοι πάγου παρασέρνουν τα πάντα στο Δούναβη

 Μεγάλα κομμάτια πάγου που κινούνται στον Δούναβη έπειτα από μία ξαφνική άνοδο της θερμοκρασίας στη Σερβία βύθισαν σήμερα στο Βελιγράδι βάρκες, πλωτές γέφυρες και εστιατόρια, ενώ πολλά άλλα παρασύρθηκαν από τα νερά του ποταμού.

Η θερμοκρασία στη Σερβία ανέβηκε από τους -20 βαθμούς Κελσίου που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα στους 10 βαθμούς χθες Κυριακή με αποτέλεσμα να λιώσει ο πάγος στο Δούναβη ο οποίος ξεπερνούσε τους 30 πόντους πάχος.

Συντρίμμια ήταν διασπαρμένα ανάμεσα στον πάγο σε μήκος μεγαλύτερο του ενός χιλιομέτρου, ενώ πολλά πλωτά εστιατόρια και γέφυρες είχαν παρασυρθεί.

Οι σερβικές αρχές είχαν χρησιμοποιήσει παγοθραυστικά για να διατηρήσουν ανοιχτή την κυκλοφορία στους ποταμούς Δούναβη, Τίσα και Σάβα, όμως ο πάγος συσσωρευόταν με πολύ μεγάλη ταχύτητα κι έτσι οι αρχές αναγκάστηκαν να διακόψουν την κυκλοφορία σε όλους τους ποταμούς της χώρας στις 8 Φεβρουαρίου.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο τις τελευταίες εβδομάδες στη Σερβία. Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές οι ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη χώρα ενδέχεται να φτάσουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε