Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Τέσσερις αστυνομικοί και τέσσερις στρατιώτες νεκροί σε επιθέσεις στο Ιράκ

Τέσσερις αστυνομικοί και τέσσερις στρατιώτες νεκροί σε επιθέσεις στο Ιράκ

Τέσσερις στρατιώτες και τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα στο Ιράκ από μια επίθεση και πυρά ενόπλων, την επομένη ενός κύματος φονικών επιθέσεων εναντίον των υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφεραν σήμερα ιατρικές πηγές και αξιωματούχοι των υπηρεσιών αυτών.

Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν από την έκρηξη μιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί πλάι σε ένα δρόμο ανατολικά της Ντουλουίγια, βόρεια της Βαγδάτης, είπαν ένας λοχαγός και μια ιατρική πηγή.

Αντάρτες είχαν επιτεθεί την 23η Ιουλίου σε μια στρατιωτική βάση κοντά στην Ντουλουίγια, σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 στρατιωτικούς.

Στην Μπακούμπα, στο μεταξύ, επίσης βόρεια της πρωτεύουσας, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός σημείου ελέγχου της αστυνομίας, σκοτώνοντας τέσσερις αστυνομικούς και σκοτώνοντας δύο, όπως δήλωσε ένα αξιωματικός της αστυνομίας και ο γιατρός Άχμεντ Ιμπραχίμ στο γενικό νοσοκομείο στην Μπακούμπα.

Την Πέμπτη, μια σειρά επιθέσεων εναντίον των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 33 άνθρωποι. Σε τρεις ημέρες τον Αύγουστο έχουν χάσει τη ζωή τους 47 άνθρωποι. Τον Ιούλιο, στα επεισόδια βίας στο Ιράκ έχασαν τη ζωή τους 325 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές–ο μήνας αυτός ήταν ο πιο αιματηρός από τον Αύγουστο του 2010.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε