Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τέσσερις νεκροί από επεισόδια βίας στο Ιράκ

Τέσσερις νεκροί από επεισόδια βίας στο Ιράκ

Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ τους και ένας επιθεωρητής για την καταπολέμηση της διαφθοράς, βρήκαν τον θάνατο σήμερα σε διαφορετικές επιθέσεις στο Ιράκ, όπως μεταδίδουν ιατρικές πηγές και οι αρχές ασφαλείας.

Στην επαρχία της Μοσούλης, στα βόρεια, ένοπλοι σκότωσαν έξω από την κατοικία του, λίγο προτού αναχωρήσει για την εργασία του, τον Ιγιάντ Χουσέιν Άχμεντ, επιθεωρητή της Επιτροπής Ειλικρίνειας, οργάνου για την πάταξη της διαφθοράς, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυρίου νοσοκομείου της πόλης. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα από σφαίρες.

Πάντοτε στη Μοσούλη, ένας πολίτης βρήκε τον θάνατο από ενόπλους, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί ο λόγος της εκτέλεσής του, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδίου νοσοκομείου.
Στην επαρχία Ντιγιάλα, μία από τις περιοχές που μαστίζονται περισσότερο από τη βία, βόμβα εξερράγη στην κατοικία ενός Ιρακινού στρατιώτη, σκοτώνοντας τον 15χρονο γιο του και τραυματίζοντας τη γυναίκα και το άλλο γιο του, στο Μπαλαντρούζ, 75 χλμ βορειοανατολικά της Βαγδάτης, τόνισαν ιατρικές πηγές και ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας.

Στο Μπάιζι, 200 χλμ βορείως της Βαγδάτης, ένας αστυνομικός βρήκε τον θάνατο και άλλα έξι άτομα τραυματίσθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Με αυτές τις νέες απώλειες, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές Αυγούστου έφθασε τους 132, εκ των οποίων οι 61 ήσαν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με τον απολογισμό με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία από τις ιατρικές πηγές και τις αρχές ασφαλείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε