Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τέσσερις τόνοι χασίς κατασχέθηκαν στη Βουλγαρία

Τέσσερις τόνοι χασίς κατασχέθηκαν στη Βουλγαρία

Η λιανική τιμή των ναρκωτικών που μετέφερε βουλγαρική νταλίκα υπολογίζεται σε σαράντα εκατομμύρια λέβα (περίπου είκοσι εκατομμύρια ευρώ).

Περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες κιλά χασίς κατέσχεσαν οι Βούλγαροι τελωνειακοί σε περίπτωση λαθρεμπορίου στη Ρουμανία με την τακτική γραμμή οχηματαγωγών Βίντιν – Καλαφάτ.

«Οι επενδύσεις της κυβέρνησης στον εκσυγχρονισμό των βουλγαρικών τελωνείων όλο και συχνότερα αποδίδουν καλά αποτελέσματα και η Βουλγαρία αποδεικνύει, ότι είναι ανάμεσα στις χώρες με καλύτερα σύνορα, κατά τα κριτήρια της συνθήκης του Σέγκεν».

Αυτό δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, εκφράζοντας την ικανοποίηση του, γιατί «στις Βρυξέλλες πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι, ότι ο κόσμος στο Βέλγιο δεν θα δηλητηριάζεται με αυτό το φαρμάκι», κατά τα λόγια του.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός και πρώην «ισχυρός άνδρας» των υπηρεσιών ασφάλειας εξήγησε, ότι το χασίς «ξεφορτώνεται» από καράβια στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας, όπου συλλέγεται από τα μέλη του βουλγαρικού τμήματος του διεθνούς κυκλώματος για την περαιτέρω μεταφορά του ναρκωτικού.

Ήδη έχουν συλληφθεί μέλη του κυκλώματος, υπεύθυνα για το λαθρεμπόριο των ναρκωτικών, δήλωσε στα ΜΜΕ ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Δίωξης του Οργανωμένου εγκλήματος, Στανιμίρ Φλόροφ.

«Πρόκειται για πρόσωπα, τα οποία ήδη έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της υπηρεσίας μας. Το 2006, μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους συλλάβαμε την ίδια, περίπου ποσότητα χασισιού, η οποία προοριζόταν για την Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς, για τους δράστες αυτό δεν είχε καμία συνέπεια. Το γεγονός αυτό δείχνει για άλλη μια φορά, ότι εμείς δουλεύουμε εναντίον των ίδιων δραστών ενώ η Πολιτεία ξοδεύει και πόρους για τα ίδια πρόσωπα», πρόσθεσε ο Βούλγαρος αστυνομικός.

Διαβάστε

Κι άλλος καννίβαλος! Επιτέθηκε σε γυναίκα και άρχισε να της τρώει το πρόσωπο!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε