Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τέταρτος νεκρός που αυτοπυρπολήθηκε στην Αλγερία

Ένας 36χρονος άνεργος που αυτοπυρπολήθηκε στην πόλη Ελ Ουέντ, στην ανατολική Αλγερία, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, έγινε γνωστό από την οικογένειά του.

Ο Λοτφί Μααμίρ, πατέρας έξι παιδιών, πέθανε λόγω των εκτεταμένων εγκαυμάτων που είχε υποστεί στο νοσοκομείο της Ντουέρα, στα νοτιοανατολικά προάστια του Αλγερίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο Μααμίρ είχε αυτοπυρποληθεί στις 17 Ιανουαρίου στον περίβολο περιφερειακού κοινοβουλίου όπου διαμαρτυρόταν ζητώντας δουλειά και σπίτι.

Πρόκειται για τον τέταρτο άνθρωπο που χάνει τη ζωή του αφού αυτοπυρπολήθηκε στην Αλγερία από τα μέσα Ιανουαρίου. Τουλάχιστον οκτώ άλλες τέτοιες απόπειρες έχουν καταγραφεί στη χώρα από τον Ιανουάριο, όταν ξέσπασε ένα κίνημα κοινωνικής δυσαρέσκειας, στον απόηχο της “επανάστασης του γιασεμιού” στην Τυνησία.

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί διαδήλωση με αίτημα “την αλλαγή του συστήματος” κατόπιν αιτήματος της οργάνωσης Εθνική Συνεννόηση για τη Δημοκρατία και την Αλλαγή (CNDC), η οποία συσπειρώνει κόμματα της αντιπολίτευσης, αυτόνομα συνδικάτα και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Η οργάνωση αυτή, η οποία ιδρύθηκε στις 21 Ιανουαρίου μετά τις ταραχές, αξιώνει “αλλαγή του συστήματος” για να καλυφθεί το πολιτικό κενό, το οποίο απειλεί με “έκρηξη” την αλγερινή κοινωνία.

Σημαντικές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν αναπτυχθεί σήμερα στο κέντρο του Αλγερίου, παραμονή της πορείας αυτής, η οποία έχει απαγορευθεί από τις αρχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε