Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Θα απαντήσει ο Σαρκοζί τις ερωτήσεις για την Ελλάδα;

Συνέντευξη Τύπου με θέμα “το Μεγάλο Δάνειο και οι επενδύσεις του μέλλοντος” παραχωρεί το μεσημέρι ο Σαρκοζί-Αύριο η ανακοίνωση της Μαρτίν Ομπρί για την υποψηφιότητά της στο Σοσιαλιστικό Κόμμα
Συνέντευξη Τύπου προς τους οικονομικούς συντάκτες με βασικό θέμα “το Μεγάλο Δάνειο και οι επενδύσεις του μέλλοντος”, πρόκειται να δώσει σήμερα το μεσημέρι (12 ώρα Ελλάδας) ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Είναι η τέταρτη φορά από την εκλογή του το 2007, που ο Γάλλος Πρόεδρος επιχειρεί παρόμοια μεγάλη συνέντευξη τύπου.
 
Σύμφωνα με την προεδρία, ο Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να εξηγήσει, για ένα εικοσάλεπτο, τους τρόπους με τους οποίους σκοπεύει «να οικοδομήσει τη Γαλλία του αύριο», μέσω των επενδύσεων που δρομολογούνται χάρις στο Μεγάλο Δάνειο των 35 δισ. που αποφασίσθηκε πριν από δύο χρόνια. Θα ακολουθήσουν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων για 45 λεπτά.
 
Η συνέντευξη προβλέπεται να έχει τεχνικό χαρακτήρα, με πολιτικές, όμως, επιπτώσεις λόγω της γενικότερης συγκυρίας σε ευρωπαϊκό αλλά και εσωτερικό επίπεδο.
 
Ο Γάλλος Πρόεδρος δεν θα μπορέσει να αποφύγει ερωτήματα γύρω από την Ευρώπη, την ελληνική κρίση, και πιο συγκεκριμένα για τις επανεπενδύσεις των ελληνικών ομολόγων από τις γαλλικές τράπεζες. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί από χθες το γαλλικό τύπο. Με βάση πληροφορίες της εφημερίδας Λε Φιγκαρό, οι γαλλικές τράπεζες πρόκειται να επανεπενδύσουν το 70% των ομολόγων, που θα αποπληρωθούν από την Αθήνα όταν φθάσουν στην ωρίμανσή τους.
 
Στη Γαλλία πιστεύεται ότι γενικότερα το θέμα αυτό, θα απασχολήσει και το International Institute of Finance (IIF) που συνέρχεται σήμερα στη Ρώμη και που συγκεντρώνει 400 τράπεζες απ’ όλο τον κόσμο.
 
Σε ό,τι αφορά την εσωτερική πολιτική, αξιοσημείωτο είναι ότι ο Νικολά Σαρκοζί επέλεξε να οργανώσει την εν λόγω συνέντευξη Τύπου και να απασχολήσει τα ΜΜΕ, την παραμονή της αναμενόμενης ανακοίνωσης της Μαρτίν Ομπρί για την υποψηφιότητά της στις προκριματικές του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS). Η αυριανή, 28η Ιουνίου, έχει προ πολλού καθορισθεί ως η επίσημη ημερομηνία έναρξης των ανακοινώσεων των υποψηφιοτήτων στο PS.
 
Το γαλλικό κοινό και τα Μέσα Ενημέρωσης αγωνιούν για την τελική απόφαση της επικεφαλής του κόμματος Μαρτίν Ομπρί, απόφαση με την οποία θα δοθεί η εκκίνηση της μάχης για την εκπροσώπηση του κόμματος στις προεδρικές του 2012.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε